Първата дама на Украйна Олена Зеленска

eva.bg 28 February 2022

Снимка: Instagram

„Няма да се поддам на паниката и сълзите. Ще бъда спокойна и уверена. Децата ми ме гледат. Ще бъда до тях. Ще бъда до съпруга си. Ще бъда до вас“, това написа в Инстаграм първата дама на Украйна Олена Зеленска броени часове след началото на атаките над страната й.

Коя е смелата дама до президента Володимир Зеленски?

Тя е на 44 години, учила е архитектура и първоначално се е противопоставяла на плановете на съпруга си да започне политическа кариера.

В момента обаче е твърдо зад него и отказва да напусне страната, въпреки заплахата за живота й. С нея са и двете им деца – 17-годишна дъщеря и 9-годишен син.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

И докато съпругът й е свикнал да е под светлините на прожекторите още покрай актьорската си кариера, самата тя десетилетия наред е стояла в сянка и съвсем съзнателно е избягвала да медийния интерес.

Двамата се запознават по време на студентските им години, когато тя учи архитектура, а той право. Володимир обаче се оказва талантлив актьор и става собено популярен комик. Самата Олена става сценаристка за комедийната трупа на съпруга си.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

Двамата имат осемгодишна връзка, преди да ключат брак. А това става през 2003 година. Година по-късно се ражда дъщеря им Александра.

Когато Володимир Зеленски й казва, че иска да се кандидатира за президент, Олена „агресивно се противопоставя“, както споделя самата тя пред местните медии. Защото това означавало абсолютна промяна на посоката на живота им. Но въпреки това с началото на кампанията му застава твърдо до него и не е изоставяла тази позиция и до днес.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

Преди близо три години той печели изборите, а тя приема отговорно новата си роля на Първа дама. И стъпва смело на световната сцена – от срещи с висши политици, до посещения в Бъкингамския дворец и среща с папата.

Олена е изключително стилна по отношение на гардероба си, не прави излишни модни рискове, предпочита консервативното пред ексцентричното. Няколко месеца след като съпругът й печели президентските избори е снимана за корицата на украинския Vogue.

„Ние сме армията, армията е нас. А децата, родени в бомбоубежища, ще живеят в мирна държава", твърдо вярва тя.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vogue UA (@vogue_ukraine)

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР