Синьо небе

Адриана Попова 01 March 2022

Днес е Първи март и с надеждата за близка пролет си връзваме мартеници според традиция, с която всички българи, независимо къде живеем, се идентифицираме. Честита Баба Марта!

Близо седмица остава до излизането на новия брой на сп. EVA.

Когато уговаряхме интервюто с лицето на мартенската ни корица, в Европа все още имаше мир. Дрънченето на оръжията се чуваше, но се надявахме, че те няма да проговорят.

За списание, което се занимава с мода и красота, разказва за талантливи мъже и жени, войната също поставя морална дилема. Дали в подобно време трябва да продължим да се занимаваме с новини от света на красивото, който по самото си естество е свързан с мира и просперитета? И отговорът е – да. Защото грозното може да нахлуе в деня ни, но не трябва да го превземе. Видяхме го и в позицията на колегите си от световни лайфстайл издания.

Vogue Чехословакия сложи на страниците си развято украинско знаме и призова за подпомагане на бежанците и засегнатите от конфликта.

На сайта на Vogue Русия се появиха три еднакви „корици“ с логото на изданието, в които се вижда светлосиньо небе с малки облачета. Надписът отдолу е „Vogue за мир“. А изненадата беше, защото нашата корица също е снимана на подобен фон – по идея на Слав и Хубен. Понякога логичното се преоблича като случайност.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vogue Russia (@voguerussia)

Няма патос в нашата мартенска корица, има само надежда. Синьото небе е толкова обикновено, че обикновено не го забелязваме. Но сега повече от всякога обикновеното е новият лукс. Толкова искаме обикновения си живот, в който по улиците се разхождат хора, а в магазинчето на тротоара са опекли торта. В Украйна го загубиха. Ние все още го имаме. Ценим ли го достатъчно!?

А кой ще е на корицата ни, ще разкрием през следващите дни.

EVA подкрепя призива на българския Червен кръст за дарения, които да подпомогнат бежанците и пострадалите във военния конфликт. Съгласувано с правителството на България, БЧК откри специална банкова сметка в лева: 

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ   БУЛБАНК  

АДBG23UNCR76301077778563UNCRBGSF (За  пострадалите от кризата в Украйна)

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР