Къде да отидете на екскурзия в чужбина, съвети от Руал Травел

01 March 2022

Снимка: Руал Травел

В модерната технологична епоха, в която живеем днес, лесно достъпните дестинации за екскурзии в чужбина са толкова много, че е трудно човек да реши къде по-напред да отиде. Именно поради тази причина е много важно предварително добре да помислим какво искаме да бъде пътуването ни.

Свободното време в днешни дни е един от най-ценните и ограничени ресурси и съответно е важно добре да се подготвите за пътуването, за да не останете разочаровани. В този смисъл можете да се улесните значително ако използвате услугите на реномирана туристическа агенция. Руал Травел могат да се похвалят с повече от 30 години опит в организирането на екскурзии, а служителите професионалисти ще ви помогнат лесно да намерите точно това, което търсите от нашия каталог. Ето и няколко полезни съвета от тях.

Какво трябва да е ясно преди да започнете да планирате

Най-напред трябва да си отговорите на въпроса за какво точно искате да бъде вашето следващо пътуване - дали предпочитате почивка на тропически остров например или пък екскурзия с обиколна програма, по време на която да опознаете историята и културата на посещаваните страни. Разликата между тези два вида пътувания е фундаментална и предопределя до голяма степен дестинацията. Има и региони, които чудесно съчетават двете опции, като например полуостров Юкатан в Мексико или ривиерата на Испания около Барселона.

Бюджетът също е важна променлива от уравнението, което трябва да решите, за да намерите най-подходящите дестинации за вашата екскурзия. По-голям бюджет би означавал, че можете да посетите по-отдалечени дестинации и/или да прекарате повече време на екскурзия. По-ниският бюджет далеч не означава, че не можете да задоволите жаждата си за пътешествие. Екскурзиите в Европа са изключително изгодни, особено с налагането на low cost авио компаниите, а Европа определено има какво да предложи за всеки пътешественик. Следете уеб страницата и социалните ни мрежи, за да се възползвате от специални цени за ранни записвания и различни промоционални оферти.

Екскурзии в Чужбина

Последният въпрос, на който трябва да имате отговор преди да изберете къде да пътувате в чужбина, е колко време можете да отделите. Логично, ако имате само 3-4 дни, няма как пълноценно да пътувате до далечни дестинации като Япония или Виетнам например. За сметка на това дори и за такъв кратък период можете да смените обстановката и да се насладите на уникалната атмосфера на редица европейски градове с директни полети от България като Париж, Рим, Милано, Барселона, Мадрид, Лисабон, Прага, Виена и много други.

Пътуването в Covid обстановката

Изключително актуална тема през последните две години. Наистина, пандемията се отрази негативно на екскурзиите и направи пътуването като цяло по-сложно. Но въпреки това Руал Травел през последните две години продължи да обслужва хиляди туристи и да им помага да пропътуват мечтите си! На клиентите се осигурява най-актуалната информация относно условията за пътуване в страните, които се посещават, а при организираните  екскурзии, професионалните екскурзоводи предлагат помощ и на място.

Това, което се наблюдава, е че основното притеснение за туристите е налице преди да заминат. Веднъж на път, всички бързо забравят за ограниченията и изискванията и се потапят в автентичната атмосфера на новите места, които посещават. Такова е въздействието на пътуването в чужбина и именно за това всички го харесваме толкова много - абстрахираме се от злободневните грижи и проблеми, почти забравяме за тях и черпим с пълни шепи от новите преживявания, които са поднесени пред нас.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР