Кои дизайнери участват в Пекин

eva.bg 05 February 2022

Lululemon облече отбора на Канада в цвета на кленовия лист

Снимка: Instagram

Откриването на Зимната олимпиада в Пекин беше истинско пиршество за сетивата със спектакъла, режисиран от Джан Имоу (той беше режисьор и на церемонията по откриването на лятната олимпиада в Пекин преди 14 г.). Парадът на националните отбори на олимпийския стадион, известен като Гнездото, показа и тенденциите в спортната мода за студения сезон.

Италианският тим беше облечен в обемни парки в цветовете на националния трикольор по дизайн на Джорджо Армани. Французите, които също бяха в цветовете на националния флаг, по традиция се довериха на бранда с петела - Le Coq Sportif.

Многобройната делегация на САЩ предизвика лек световъртеж с червено-бяло-сините униформи на Ralph Lauren. Облеклата са ушити от термочувствителна тъкан, която се разширява или свива според температурата на носещия я. Интересното е, че за бельото и облеклото за почивка на своите зимни атлети американците са ангажирали бранда на Ким Кардашиян West’s Skims. Брандът й беше официален спонсор на американските участници и по време на Олимпиадата в Токио през лятото на миналата година.

За отбора на Великобритания Ben Sherman беше създал патриотични пуловери с изображение на британския флаг Юнион Джак, които надничаха изпод тъмно-сини жакети.

Шведите защитиха славата на скандинавците като екоориентирани хора.  Официалните екипи, подписани от Uniqlo, са ушити от екологично чисти материали. Според специалистите с минимализма си шведските екипи повече от всички други могат да станат част от гардероба ни.

Но ако някой наистина ни спечели, това бяха канадците с техните обемни якета две в едно, с регулируема дължина, многобройни „потайни“ джобове, иновативни окачвания, всичко това в цвета на червения кленов лист, символ на Канада. Канадците са подписали дългогодишен договор с американо-канадския бранд Lululemon.

А безспорно най-голяма симпатия предизвика олимпиецът от Американска Самоа Нейтън Кръмптън, който дефилира със знамето на страната си гол от кръста нагоре и по джапанки в пекинския студ, демонстрирайки националните си традиции.   

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР