Почина модният редактор Андре Лион Тали

eva.bg 19 January 2022

Снимка: getty images/guliver

На 73-годишна възраст почина модният редактор Андре Лион Тали. В продължение на много години той беше дясна ръка на Ана Уинтур, главната редакторка на Vogue. Автор е на множество специални проекти както за модната библия, така и за други издания на Conde Nast.

Тали започва да работи за модното списание през 1983-та и се радва на пълната подкрепа и адмирации от страна на Уинтур. Бързо е повишен до мечтаната позиция – творчески директор (което означава, че се превръща в нейната дясна ръка, б.р.). Обикаля целия свят, има достъп до студиата на много модни дизайнери в Ню Йорк, Париж, Лондон и Милано, сближава се с Карл Лагерфелд, за когото също не спестява похвали и критики. Живее живот на истинска звезда до момента, в който любимата Ана решава, че няма нужда от верния си паж, и прави всичко възможно, за да го изтрие от своя живот, от екипа и събитията на Vogue.

Той споделя тъгата си от случилото се и прави доста разкрития за отношенията в модната библия в автобиографията си The Chiffon Trenches, която излезе през 2020 година.

„Колкото и да не ви се вярва, тази книга е любовно писмо за Ана. Да, с много горчиви елементи, но това е същността на нашата връзка. Тя беше тази, която ми даде толкова много и ме подкрепи в много професионални и лични начинания, но също е и причината да премина през най-големите разочарования и страдания в живота си, защото Ана Уинтур няма сърце. Тя ще премине през трупа ви и дори няма да се обърне, за да види какви разрушения е нанесла. Предпочита сред приятелите й да са А-звездите на момента, а не онези, с които е прекарала години от живота си. Брадли Купър и Роджър Федерер се оказаха в пъти по-важни от мен, момчето, на което даде голям шанс с работата във Vogue, който в годините се превърна в неин довереник и с когото споделяше всичко… Това е Ана – айсберг, в който се разбиха сърцето и душата ми“, казва Андре Лион Тали по повод автобиографията си.

Повече за отношенията му с Ана Уинтур и за работата му като моден редактор може да прочетете в статията ни - Отмъщението се сервира студено“.

Причината за смъртта на Андре Лион Тали не се съобщава, но е ясно, че е починал в болница след дълга битка с неизвестна болест.

Почивай в мир!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР