Новата колекция на Molteni&C

Иновативен дизайн, съзвучен с времето, но и надграждащ творческото наследство на една от световно признатите италиански мебелни компании – това е новата колекция на елитния бранд за обзавеждане Molteni&C

eva.bg 18 January 2022

505 Up

Новата колекция на Molteni&C върви с модерния начин на живот, запазвайки характеристиките на съвършения италиански стил, разпознаваем по целия свят. Според съвременните изисквания домашните пространства са гъвкави, многофункционални и могат да бъдат адаптирани и моделирани според начина на живот на обитателите. Това е концепцията на колекцията, която води до реинтерпретиране на мебели икони на компанията.

Една от тях е библиотеката 505 Up. Дизайнът е на Никола Галиция, роден в Милано, завършил Политехническия архитектурен факултет в родния си град и впоследствие работил с едно от големите имена на италианския дизайн – Лука Меда.

Системата 505 Up е съобразена с нуждите на потребителите и надхвърля класическите функции на библиотека. Новият, издаден напред шкаф Display, позволява изграждането на решетка от хоризонтални и вертикални рафтове за максимална композиционна и стилистична гъвкавост. За 505 Up са приложими нови, персонализирани съвременни функции.

Бюфетът 505 Up е естествената еволюция на системата 505 UP в посока на опростяване и интерпретация на съвременните изисквания за живот. Добавена е основа от лят алуминий, за да я украси и да определи размерите на шкафа.

Гардеробната Hector Night притежава безкрайни функции, позволяващи свободно организиране на композиции от пода до тавана или монтирани на стена.

За да останете верни на концепциите за практичност и функционалност, без да забравяте елегантността и изтънчеността на детайлите, всеки рафт може да бъде персонализиран, като се използват панели от стъкло, меламин или екокожа. Проектирана е от белгийския дизайнер Винсент Ван Дюйсен. Интерпретирайки архитектурата и предефинирайки нейните пропорции, Ван Дюйсен създава обекти с голяма чистота и простота, които притежават конкретен характер и здрава форма.

На белгийския дизайнер принадлежи и диванът Marteen -многофункционална система, чийто модулен характер внася в дневната хармония с перфектно балансирани обеми - редуване на заети и свободни пространства. „Marteen е много повече от сбора на неговите модули. Системата комбинира модулност и динамика чрез разнообразни елементи, които се предлагат в различни аранжировки – от единични седалки като пуфове, до класически двуместен диван или остров с 360° седалки, който може да се превърне в център на всекидневната“, казва Винсент Ван Дюйсен.

Marteen изразява една нова концепция за интериор, която дава възможност за изключително динамични интерпретации на пространството.

Кафе-масите Marteen са създадени с голяма повърхност и с идеята за припокриване на плотовете и внушение за контраст между материалите, от които са изработени. Сякаш произлизат от идеята за дивана Marteen, холните и кафе маси имат уникална характеристика – подвижни и променящи се обеми. Те дават възможността за комбинирането им на различни височини и с различни форми.

Емблематичното кресло Round D.154.5, проектирано от Джо Понти, има модерни и изразителни форми. Повече от 60 години след първоначалната идея, Round (D.154.5) се възражда благодарение на проекта на Molteni&C - Heritage Collection, колекция, черпеща вдъхновение от съхранените архиви на големия маестро Джо Понти.

Името на креслото идва от заоблената форма на седалката и облегалките. Съвременната версия се характеризира с авангардни материали и технологии.

Благодарение на проекта Heritage Collection повече от 70 години след създаването си бюро D.847.1  отново покорява истинските ценители на дизайна.

Бюрото има плот с извити краища, наподобяващ крило на самолет, и малко чекмедже отдолу със заоблена предна част - истинска иновация, която се превръща в отличителен белег за много от продуктите на Понти.

Както при всички проекти в колекцията Heritage Collection, внимателното изучаване на чертежи, снимки и материали от епохата прави възможно вярното възпроизвеждане на бюрото D.847.1 във всичките му детайли, извеждайки на бял свят шедьовър, вдъхновен от високото ниво на работа с масивна дървесина.

Molteni&C представя нова версия на библиотеката Piroscafo . Нова фасада, лакирана в топъл цвят,с интериор от евкалипт, пресъздава класиката в съвременна версия, без да изневерява на оригинала - строга, но функционална мебел.

Произходът на тази оригинална домашна класика се корени в едно приятелско и професионално общуване между Лука Меда и Алдо Роси, които разхождайки се във Фонтиведже, Перуджа, се натъкват на прекрасна индустриална фасада. Нейната архитектура вдъхновява двамата изтъкнати за времето си творци да „трансформират“ фасадата в мебел.

Новият проект – креслото Margou  на Винсент ван Дюйсен за Molteni&C се превръща в емблематична и иновативна творба, идеалното въплъщение на постоянния стремеж на белгийския дизайнер към естетическа свежест.

Конструкцията на седалката и облегалката умело съчетава естетика и ергономичност. Връзката между тапицерията и конструкцията майсторски е осъществена чрез хармонично изработен, обкантващ фотьойла борд.

Повече информация за новата колекция мебели на Molteni&C може да получите на selamoredesign.com.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР