Големите победители на наградите Златен глобус 2022

eva.bg 10 January 2022

Бенедикт Къмбърбач в "Силата на кучето"

Особени бяха наградите Златен глобус тази година. Толкова особени, че не сме сигурни дали ще ги има догодина. Заради скандали с дискриминация и подкупи, много звезди и продуценти се разграничиха от отличията още миналата година. И въпреки опитите да Организацията на чуждестранните журналисти в САЩ да промени тази тенденция, включвайки дузина нови членове, това в общи линии не доведе до желаната промяна в отношението спрямо церемонията.

Затова и тази година те бяха раздадени без никаква церемония, а само онлайн бяха съобщени имената на победителите. Не беше проблем коронавирусът, колкото нежеланието на звездите да присъстват на церемонията.

Другият интересен момент е, че нито една звезда след това не се похвали със спечелената статуетка. Сякаш всички решиха да игнорират с мълчание и безразличие Златните глобуси с идеята, че може би е по-добре да ги няма. Дали е така, ще се изказват тепърва професионалистите.

А ето кои бяха филмите фаворити тази година, които спечелиха все пак статуетка, макар и виртуално и без особено желание да я имат. Най-малкото ще се ориентирате в актуалните заглавия на 2021 година.

„Силата на кучето" спечели "Златен глобус" в категорията за най-добър филм – драма, а Джейн Кемпиън за режисура.

„Уестсайдска история“ на Стивън Спилбърг беше отличен за най-добър музикален или комедиен филм, а Рейчъл Зиглер за комедийна актриса. Андрю Гарфийлд спечели приз за комедиен актьор (“Тик, так...Бум“). Никол Кидман взе приза за най-добра актриса в категорията драма за ролята си в "Да бъдеш Рикардос", Уил Смит за играта си в „Методът „Уилямс“. Кенет Брана спечели в категорията за сценарий с „Белфаст“. Пълният списък може да откриете на официалния сайт на наградите Златен глобус.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР