Звездни комбинации за красота

Люба Вангелова 29 December 2021

Снимка: клиника vderm

Когато става дума за ефективни и дълготрайни, но и максимално естествени резултати за подмладяване на лицето, изборът на специалист трябва да бъде безкомпромисен, защото именно той решава какъв метод да използва и как да го комбинира за оптимален резултат. Опитът на специалистите в естетична клиника VDerm е основополагащ при този избор. Д-р Евгени Шарков и д-р Ирина Шаркова ни запознават със същността на комбинацията от различни методи на работа, както и с концепцията на революционния апарат Ulthera.

Д-р Шаркова, какво представлява процедурата с апарата Ulthera?

Ultherapy е неинвазивна терапия, чието действие достига по-дълбоко в кожата, за да стимулира производството на собствен колаген и еластин в тялото, за естествено изглеждащи резултати без операция. Ultherapy е единствената неинвазивна ултразвукова процедура, одобрена от FDA (Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ), която повдига шията, брадичката и веждите, и подобрява линиите и бръчките на деколтето. С помощта на ултразвуковото изобразяване с Ultherapy енергията се доставя точно до мястото, където ще ви е от най-голяма полза – така резултатите са естествено изглеждащи и се подобряват с времето. За разлика от другите апарати, с Ultherapy можем да бъдем изключитено прецизни къде точно и на каква дълбочина въздействаме, по този начин се намалява до минимум възможността за усложнение, които ще се проявят след години. Работата по усет с мощна апаратура може да бъде опасна.

Ултразвуковата терапия е отдавна позната в естетичната медицина. Каква е иновацията в Ulthera?

Ultherapy разчита на мощен насочен ултразвуков лъч, който достига на точната дълбочина в кожата и стимулира синтеза на колаген. Използва традиционните ултразвукови изображения, така че специалистите, работещи Ultherapy, могат да видят слоевете тъкан, които третират. Това гарантира, че енергията се доставя там, където би била най-ефективна и безопасна.

За кого е алтернатива терапията с Ulthera?

За тези, които не са готови на крачка като хирургичен лифтинг на лицето. При повечето пациенти Ultherapy осигурява видими и дълготрайни резултати само с една процедура. Разбира се, в клиника VDerm предлагаме на практика всички инвазивни и неинвазивни процедури за стимулиране на колаген и лифтинг на лицето. Обикновено комбинираме Ultherapy с колагеностимулиращия филър Radiesse за наистина фантастичен резултат. Също така в зависимост от състоянието на кожата комбинаrаме с други апаратни процедури – Morpheus 8, FaceTite, PicoGenesis FX, Titan Cutera.

Колко процедури са необходими за видим ефект и колко често трябва да се повтаря терапията? Има ли нужда и от специфична подготовка преди Ultherapy?

Това е строго индивидуално и тъй като имаме възможност за комбиниран подход, обикновено се правят една до две процедури в годината за оптимални, видими резултати. Няма нужда от подготовка преди терапията. Липсва и възстановителен период.

Подходяща ли е Ulthera при наличието на филъри в лицето, както и при поставен ботокс?

Да, няма противопоказания, но трябва да бъде избран най-подходящият момент. Обикновено подготвяме кожата с мощна стимулация на колаген и след това добавяме инжекционните процедури към терапевтичния план. В нашата клиника работим спрямо изготвен индивидуален план за всеки пациент с цел максимални и дълготрайни резултати.

Morpheus 8 е апарат, който се комбинира изключително успешно и с FaceTite, тук може ли да се направи подобна комбинация?

Да, разбира се, особено при пациенти с атрофични белези от акне например.  

В клиника Vderm може да се затвори целият процес на подмладяване на лицето и тялото. Как изготвяте програмата на пациентите ви и с какво започва?

Д-р Евгени Шарков: Всяка програма е строго индивидуална и зависи от даденостите на пациента. И от конкретните му оплаквания. Съответно изготвяме цялостен план, при който започваме (когато това е възможно) съответно с частта от тялото, която в най-голяма степен притеснява пациента, за да му спестим максимално бързо дискомфорта, който му причинява. Изборът коя техника да използваме отново зависи от конкретния проблем – липса на тъка-
ни и обем в конкретната зона (от лицето или от тялото) или излишък от подкожна мастна тъкан, или от кожа, или и от двете и т. н.

Д-р Ирина Шаркова: Обикновено работим успоредно – подмладяване на лицето и извайване тялото – чрез мускулна стимулация с апарата Truflex на Cutera и неинвазивно намаляване на обиколките плюс стягане на кожата с ексклузивния Evolve.

Кои са процедурите за лице и тяло, които могат да се комбинират и работят най-добре в синергия?

Д-р Евгени Шарков: По принцип всички процедури биха могли да се комбинират. Друг е въпросът дали това може да се случва в един и същи момент синергично или в някаква конкретна последователност. Защото например Morpheus 8 е процедура, резултатът от която е стягане на кожата на лицето и тялото. Но в същото време тя е радиочестотна процедура и трябва да се прецени дали ще се подходи първо с нея и след това да започне, да речем, запълването на конкретните зони с филъри. В нашата клиника успешно намират приложение радиочестотни процедури за стягане на излишната кожа и за отстраняване на излишната мазнина в комбинация с различни инжекционни процедури, които съответно имат за цел да придадат младежки вид на лицето и тялото.

Д-р Ирина Шаркова: Тук идва експертната оценка и подбор на терапии. Всичко е изключително индивидуално – това, което работи успешно при един, не означава, че ще е също толкова успешно при друг. Но има някои емпирични комбинации за красота и това са Ulthera с последващ деликатен лифтинг с Radiesse, комбинация от процедури с Titan и Ulthera, Morpheus 8 с Ulthera, Ulthera с FaceTite. Разбира се, най-важното е да се определят точните интервали между процедурите и начинът на извършване. Затова най-важното е да избират само специалисти.

При толкова различни технологии ролята на специалиста е основна, но има ли нещо, което може да повлияе на крайния резултат?

Д-р Евгени Шарков: За крайния резултат освен опита на конкретния специалист от значение е опитът на неговия екип, както и индивидуалното отношение на пациента, от мотивацията му за постигане на оптималния резултат, защото невинаги всичко става на момента с вълшебна пръчка. Понякога в съображение влизат придружаващи заболявания на пациента, както и степента, в която е изразен естетичният проблем. От значение е доколко пациентът ще спазва режима, който се изисква от него с цел оптимален резултат. Но ако е достатъчно стриктен, резултатите са налице.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР