13 въпроса към Зейнеб Маджурова

eva.bg 27 December 2021

Снимка: bTV и личен архив

В рубриката ни "13 въпроса" говорят хората, които ни вдъхновяват и ни карат да вървим напред. Хора на различни възрасти и с различни професии. Обръщаме се към тях с желанието да поговорим искрено и да чуем гледната им точка за нещата от живота.

За новото начало, медиите, майчинството и мечтите разговаряма със Зейнеб Маджурова в рубриката ни „13 въпроса“.

Как беше за теб завръщането на малкия екран след 2 години майчинство – шоково, вълнуващо, предизвикателство, трудно, стресиращо...?

Вълнуващо. От една страна, защото отново се завръщам към работата си, а от друга – защото поставям едно ново начало в своето професионално развитие и път.

Успя да изненадаш всички със смяната на телевизиите – в момента си в Сутрешния блок на bTV – „Тази сутрин“. Защо и как се случи тази промяна?

Кой би устоял на покана, която е отправена от bTV? (смее се) Имаше едно проучване, в което психолозите съветват на всеки 5 години да правим промяна, свързана с професионалното ни развитие. Аз бях повече от 15 години на едно и също място и сами разбирате, че имах нужда от тази промяна. Щастлива съм, че я предприех, и благодаря на bTV за доверието. Вярвам, че най-доброто предстои.



Разкажи нещо повече за рубриката в петък – какви са гостите, какви са целите, на какво е акцентира?

Отправяме поглед към известните личности в България и по света. Този поглед ще бъде от различен ъгъл всеки път, няма да бъдат само портретните интервюта, които зрителите вече видяха в първите седмици на рубриката. Ще обърнем внимание на социалните медии, които превзеха света, а някой ден може да се озовем и в чужбина. Имаме не една или две български гордости отвъд границите на България. С удоволствие бихме ги посетили във всяка точка на света. Имаме планове и за интервюта със световни имена в сферата на изкуството и културата.

Пред какви предизвикателства те изправи майчинството?

Майчинството е магия, която неусетно те увлича, и всичко, което някога е изглеждало невъзможно, вече става възможно. Всяка майка минава през безсънни нощи, колики, тревоги, но всичко това бледнее пред безрезервната и голяма любов, в която се потапят всички родители.



Изборът, който определи/промени посоката на живота ти?

Надявам се скоро да разберем.

Каква е твоята представа за щастието? А за нещастието?

Все повече си мисля, че щастието се крие в баланса и удовлетворението. Така че аз си пожелавам да успявам да балансирам добре между семейството и професията, за да изпитвам чувството на удовлетворение.

Може ли любовта да бъде безусловна?

Да. Всъщност, когато поставяме условия, започваме да я превръщаме в сделка. И то не особено успешна в дългосрочен план.

За какво използваш парите си?

В последно време за всичко свързано с Мириам – дъщеря ми, и дома ни, тъй като в момента сме в ремонт.

С какво са свързани страховете ти?

Не бих искала да отговарям на този въпрос, защото не бих искала да им отдавам такова значение.



С кого разговаряш напълно искрено и пред кого разкриваш сърцето си?

Майка ми, половинката ми и шепа приятели. Но най-често майка отнася моите „амплитудни” настроения. Имаме силна връзка с нея, както и с татко.

Кого или какво следваш в Инстаграм?

Хора, които имат смислено съдържание.

Какво те кара сутрин да станеш от леглото?

Дъщеря ми.

Има ли нещо, за което мечтаеш, но ти се струва непостижимо?

Всичко е постижимо. Превръщам мечтите си в цели, а върху целите си работя с пълен заряд и немалко вдъхновение.



ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР