Рада Миладинова: Намерила съм равновесие в себе си, харесвам се каквато съм

Рада Миладинова е третата от петте звездни дами, които се включват в проекта „Моята тайна за увереност“ на любимата си козметична марка Biologique Recherche.

eva.bg 16 December 2021

Снимка: Слав&Хубен

Дъщерята на Марта Вачкова, внучката на Григор Вачков, талантлива млада художничка. Това е Рада, но и не само. Тя е и третата от петте звездни дами, които се включват в проекта „Моята тайна за увереност“ на любимата си козметична марка Biologique Recherche. Той цели да отпразнува естествената красота и да покаже дамите силни, истински, с чисти и сияйни кожи след процедура. Щастливи сме да го реализираме заедно, защото срещите с такива личности са винаги удоволствие.

Рада е само на 25, но някак вече е стигнала до не едно и две мъдри прозрения. За женското самочувствие, за приемането и харесването на себе си, за увереността и красотата. Разговорът ни с нея беше като топла усмивка и приятелско намигване, като бърз поглед към най-хубавото време. 

Очарователната и естествена Рада Миладинова, която не се притеснява да застане и без грим пред обектива, защото това си е... тя.

Какво е за теб красотата?

За мен красотата е истинска, когато е естествена. Всяко нещо, което е прекалено направено, смятам, че не е красиво. Харесвам красотата в природата, а в лицата на жените харесвам съвсем лекия грим.

С грим или без грим си по-уверена в себе си?

С малко грим бих била много уверена в себе си. Всеки има някакво несъвършенство, нещо, което не харесва в лицето си, което може леко да бъде прикрито. Малко фон дьо тен, малко гланц/червило, малко сенки, спирала. Но наистина нещо леко и ненатрапващо се. Аз самата не нося грим. Единственият случай, в който съм била гримирана, е на абитуриентския ми бал. Оттогава приятелките ми все искат да ме гримират, а аз все се дърпам. Много се харесах тогава, но просто обичам да усещам лицето си чисто. Нещото, което понякога слагам, е малко фон дьо тен. Малко!

Какво може да накара една жена да прегърне естествената си красота?

Разбира се, когато си млад, се харесваш повече. Но здравото самочувствие е да се харесваш във всяка възраст.
Да, човек трябва да се харесва такъв, какъвто е. Но ако има нещо, което не може да преглътне, примерно веждите си или някакви несъвършенства по кожата, каквито всички имаме, разбира се, защо да не ги коригира? За мен е много важно една жена да харесва себе си и да бъде уверена въпреки някоя даденост, която не харесва. Това е отличителният й белег, който я прави различна от другите. Никак не харесвам уеднаквяването, което напоследък, особено в България, се случва. Гледам снимки на момичета на моята възраст, че даже и по-млади... ами те изглеждат като извадени от калъп... Това е доста отблъскващо за мен и най-вече е демоде. Много се радвам, че вече все повече известни марки избират именно по-нестандартни и изключително интересни модели за своите рекламни кампании.

Красотата има ли възраст?

Разбира се, когато си млад, се харесваш повече. Но здравото самочувствие е да се харесваш във всяка възраст, да виждаш красотата в различните години. Има жени, които стават все по-хубави с възрастта, защото стават все по-одухотворени. Аз харесвам бръчките по женските лица, това е белег за техния живот, за техните радости, техните страдания. Не харесвам изпънатите до болка лица.

А увереността в себе си? На 20, на 30 или на 40+ една жена се приема такава, каквато е, и престава да се нуждае от външно огледало (разбирай мнението на околните или вписването в определни стандарти и стереотипи)?

Аз съм на 25 години. За мен 40 е нещо далечно и смятам, че съм намерила равновесие в себе си – да се харесвам такава, каквато съм. Радвам се на младостта си и все още не мисля по тази тема. :))

Каква е твоята тайна да изглеждаш и да се чувстваш добре в кожата си, да имаш доверие на своето вътрешно огледало?

Аз харесвам бръчките по женските лица, това е белег за техния живот, за техните радости, техните страдания.
Щастлива съм, че откирих Biologique Recherche, защото тази марка наистина помогна за доброто ми женско самочувствие. Преди години имах сериозен проблем с акне по кожата и Biologique Recherche абсолютно се справи с него. Преди това бях пробвала настина всичко – популярни марки, прцедури с лазер, даже и антибиотик бях взимала, но единствените, които ме спасиха окончателно от акнето, са Biologique Recherche. Благодарение на марката аз имам реално женско самочувствие.

Женското самочувствие – кои според теб са най-големите митове?

Че жената се оглежда в очите на мъжа. Но аз не бих искала да разбивам този мит, защото има нещо вярно в него. Когато си обичана и харесвана, ти си щастлива и е прекрасно да се оглеждаш в едни мъжки очи.

Би ли споделила твой личен ритуал, с чиято помощ постигаш хармония със себе си?

И съм буквално като преродена. Кожата ми никога не е сияела така.
Маските на Biologique Recherche. Това е нещо, с което дори може би прекалявам. Понякога смесвам по две различни маски, понякога добавям сода към най-любимата ми – Vivant. Това са моите любими 15 минути от седмицата... няколко пъти по 15 минути :), в които успявам да се погрижа за себе си.

Любима бюти процедура/продукт, след които можеш да кажеш, че си като чисто нова?

Най-страхотната процедура за мен е VIP02 кислороден бустер, нещо като пяна e. :)) След нея съм буквално като преродена. Кожата ми никога не е сияела така.

Избрала си за себе си Biologique Recherche. Защо? Какво повече ти дава тази марка?

Вярвам в това, че продуктите са чисти. Видяла съм колко добре тази марка влияе на различни типове кожа. Наистина, въпреки че съм толкова млада, съм пробвала много различни неща и просто съм щастлива, че открих Моята марка.

На коя жена за последно направи комплимент за това, че сияе? На теб самата казвали ли са ти го и кога?

Не съм много по комплиментите. Но след всяка процедура на Biologique Recherche, с когото и да се видя, ми казва точно това – че сияя.

Как би описала усещането да застанеш без грим пред обектива?

Както вече казах, аз по принцип не нося грим, така че това за мен е най-естественото.

1 КОМЕНТАР
1
Мина
18 December 2021, 13:44

Егоистична младост. Не обича комплименти, но няма против на нея да й правят :)

ТВОЯТ КОМЕНТАР