Стела Макартни: Пазете живота си, момичета!

За седма поредна година британската модна дизайнерка Стела Макартни представя своята артистична и образователна кампания за борбата срещу рака на гърдата. Този път тя и екипът й са избрали за партньори актьорите от един от най-гледаните, едновременно забавни и смислени сериали на „Нетфликс“ – „Сексуално образование“

26 December 2021

За седма поредна година британската модна дизайнерка Стела Макартни представя своята артистична и образователна кампания за борбата срещу рака на гърдата. Този път тя и екипът й са избрали за партньори актьорите от един от най-гледаните, едновременно забавни и смислени сериали на „Нетфликс“ – „Сексуално образование“, в който синът на секстерапевтка и негови съученици от гимназията основават нелегална секстерапевтична клиника.

Стела изпълнява една от главните роли в четириминутния видеоклип, който акцентира върху важността на превенцията и рисковите фактори като консумацията на храни от микровълнова фурна, дългото използване на мобилни телефони и много стегнатото бельо. Героинята й Ела е популярна телевизионна водеща, която се оказва изненадващо в ефир по време на час на звездите от „Сексуално образование“ и с чувство за хумор им напомня за смисъла на редовните мамографски прегледи, както и за възможността това да се случва в домашни условия.

„Всяко момиче може да следи за появата на съмнителни подутини или промяна във формата на гърдите си. Опитахме се да подходим с чувство за хумор в тази кампания, за да привлечем вниманието на по-младата аудитория. Определено има нужда от по-интересно представяне на важните елементи в кампаниите от този тип. Ела, която звучи и като учителка, и като телевизионна водеща, показва плодове с форми на женски гърди и акцентира върху важността на редовните прегледи за превенция на рак на гърдата, но и на домашните прегледи, които всяко момиче може да си направи само. Особено в настоящата ситуация на рестрикции, свързани с ковид, когато много жени отлагат посещението си при мамолог“, разкрива смисъла на кампанията Стела Макартни.

Каузата за нея е с личен характер, защото през 1998-а коварната болест отне живота на майка й, фотографката Линда Макартни. „Със сестра ми Мери не пропускаме преглед при мамолог, но много често следим сами у дома за евентуални промени във формата на гърдите, които са първият сигнал“, допълва дъщерята на сър Пол и Линда Макартни. И тази година компанията й ще дари 10 000 специални сутиена на жени, претърпели оперативно частично или пълно отстраняване на гърдите, за да се спре разпространението на тумора. „Ракът на гърдата е ужасна болест, която донесе голяма болка на много семейства, включително и моето. Правя тази образователна кампания в името на моята майка Линда. Л като Линда, Л като любов. Пазете живота си, момичета!“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР