Доротея и Емануела Толеви - да се виждаш в другия

Дали това, че виждаш себе си в лицето на друг, означава, че виждаш как се променяш самият ти с времето? И дали близначките се виждат като еднакво красиви? И изобщо много сa въпросителнитe, свързани с красотата и промяната ù през годините при близначките.

Люба Вангелова 07 December 2021

Снимка: Красена Ангелова

Дали това, че виждаш себе си в лицето на друг, означава, че виждаш как се променяш самият ти с времето? И дали близначките се виждат като еднакво красиви? И изобщо много сa въпросителнитe, свързани с красотата и промяната ù през годините при близначките. Дори и Еми (Доротея и Емануела Толеви) са момичета, които познавам отдавна, знам колко са честни, откровени, автентични. Това са само част от причините да ги попитам какви са промените при тях двете и как ги приемат. Еми вече е майка (с продуцента Андрей Арнаудов имат син Васко), а предвид активното им общо ежедневие Дори до голяма степен е въвлечена в този начин на живот. В летните си ангажименти тя все пак включи и снимките за втория сезон
на сериала на NOVA “Пътят на честта”.

Кога осъзнахтe, че визията ви е различна и красива?
Дори: Честно казано, до една късна възраст живеех с идеята, че не съм хубава. Като дете не давах на родителите ни да ме снимат по никакъв повод, просто не се харесвах на снимки. Това се промени с времето, когато един от букерите на „Ивет Фешън“ ни покани да работим заедно. Тогава разбрах, че красотата е субективно понятие. Сега се обичам каквато съм и до голяма степен съм редуцирала нездравословната самокритика.
Еми: Красотата е субективна, променлива и временна. Никога не съм живяла с идеята, че съм красива. Още от деца обаче сме знаели, че сме различни. Дали заради приликата ни, или заради това, че имаме малко по-издължени очи… В училище ни се подиграваха и ни подвикваха: „Има ли още ориз?“, каквото и да са имали предвид съучениците ни. (Смее се.)

Еднакво ли се променяте на външен вид през годините? И какви грижи полагате?
Дори: Смятам, че няма голяма разлика в чисто визуалните промени, може би обаче в личностните – да. Еми се превърна в по-голям реалист, докато аз все още си патя от романтичните и идеалистичните си представи за света и хората. Иначе полагаме почти сходни грижи за външния си вид. И двете пием хлорофил сутрин и често, когато моят е свършил, просто купувам и за двете ни.
Еми: Все пак сме на една възраст, един генетичен материал. Със сходен начин на живот сме, хранене, активност и т.н. Аз все повече се старая да поддържам кожата си. Всяка сутрин минавам с кубче лед по няколко пъти по цялото си лице, пия задължително 500 мл топла вода с лимон, куркума и хлорофил. Редовно слагам ампула витамин C на пигментните петънца, нанасям хипоалергичен дневен крем и избистрящ тена нощем.

Забелязвате ли вече промени?
Дори: Никога не съм си боядисвала косата и когато сядам на фризьорския стол, винаги казвам на стилиста да гледа за бели косми и да ми казва, ако попадне на такива. Това за мен е ясен знак, че процесите на времето ме застигат.
Еми: Все по-често пред огледалото се оглеждам за бръчици или за някой бял косъм (засега имам 4-5 и упорито ги махам, щом ги видя).           

Еднаква козметика ли ползвате, или нуждите на косата и кожата ви са различни?
Дори: Май моята кожа е малко по-чувствителна от на Еми и аз внимавам при избора си. Косите ни са доста еднакво некапризни.
Еми: Да, често измивам косата си с душгела/шампоана на сина ми Васко, нищо специално не правя за нея. Дори повече се старае в това отношение. Кожите ни са различни, но и двете не понасяме тежки кремове с гъста текстура и съдържащи ретинол.

Кои процедури за красота приемате и кои никога не бихте си направили?
Дори: Аз приемам всичко. Не го казвам, защото просто звучи добре, а защото вярвам в правото на различни схващания и стандарти. Всеки разполага със себе си и трябва еднолично да взима решенията си. Аз лично, от позицията на човека, който съм, и вярванията ми, не бих коригирала на този етап нищо по лицето си. Не съм почитател на огромните скули, които много жени в името на по-опънатата кожа в паника си правят с напредването на възрастта. Дано не ме прихване някой ден тази лудост и мен.
Еми: Приемам всичко, което би накарало някой да се чувства по-добре и не е във вреда на друг. Истината е, че никога не съм искала да имам устни като Анджелина Джоли и големи гърди, и по тази причина никога не бих си и направила.

Еднакви ли са критериите ви за естетика?
Дори: Доста сходни са. Даже бих казала, еднакви. Интересно е, защото ние от години не живеем заедно и това би трябвало да даде отражение, но не се случва.
Еми: В голямата картина на нещата – да. Но Дори има толкова як, типично неин си стил. Винаги, където и да сме били, особено в чужбина, непрекъснато някой отнякъде ѝ казва: „Много интересно и хубаво чувство за стил имаш“. Тя е моето модно гуру. (Смее се.)

Дори, случвало ли се е племенникът ти да те обърка с майка си?

Когато беше съвсем малък, на 9-10 месеца, Андрей и Еми ми го бяха поверили за десетина дни и тогава се е случвало да ме бърка. Поради което изрично помолих баба му да ги посрещне на прибиране с него, за да не ни обърка пред Еми, защото тя щеше да го приеме по-драматично.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР