бюти лескикон

Скучните силуети са на втори план! На първи излиза оригиналността. Асиметрията при дрехите е модерна и при прическите. Бретон, конска опашка, кок на балерина, плитка... – всичко е изместено на една страна. Пътят и той „бяга” към ухото.

Свобoда Сидерова 24 February 2009

Казват, че бог е в детайлите, а дяволът в правилата. Не бързай да прикриваш прозявката! Понякога и едните, и другите са скучни, но този път идеално се вписват в духа на сезон...

 


Асиметрия в прическата
Скучните силуети са на втори план! На първи излиза оригиналността. Асиметрията при дрехите е модерна и при прическите. Бретон, конска опашка, кок на балерина, плитка... – всичко е изместено на една страна. Пътят и той „бяга” към ухото. Накъдето и да килнеш прическата, се получава нова форма. Не се притеснявай, че ще нарушиш центъра на равновесието. Все ще се намери кой да те прихване.

 


Блестяща атмосфера
Фешън са както нежното блещукане на коприната, така и огледалната повърхност на лака. Кожата, очите и устните на лунните създания, слезли на нашата планета, излъчват перлено сияние. Eфектът smoky eyes е пастелни тонове – меко сиво, нежно лилаво или пудрено розово, със сребрист оттенък. Облекчената версия придава деликатна светлина на погледа. Блестят не скулите, а... носът, както е при John Galliano и Versace.

 

 


В изгодна светлина
Красивият, равен цвят на лицето е половината макияж. Плътният и тежък тонален крем, напомнящ маска, е табу. Ако си обзета от желанието за матов тен, но не искаш да изключиш светлината и прозрачността, не пропускай Matt Touch (3) на YSL. Екстрактът от бяла лилия в него поддържа кожата чиста и свежа. Тенът може да е истински шедьовър с фон дьо тена-четка Fond de Tint Pinceau (4) на Bourjois. Текстурата е обогатена допълнително със силикон.

 


Деним
Когато си с джинси, ти носиш легенда. Не случайно Карл Лагерфелд представи за Chanel американска романтика в стил 60-те. Визажистите също отдадават почит. Но при Giambattista Valli тя ескалира – моделите се разхождат с нещо като маска на очите. Сенки в цвят деним пасват на всички. Не вярваш? Трябва само да избереш правилния акцент. Тъмни smoky eyes за жена вамп, светли за романтична особа, строга синя очна линия за бизнес лейди.

 

 


Жабуняк
Бобено зелените гривни и чанти са акценти на сезона. Nail артистите възприеха буквално призива „Да се хванем за зелено!” Маникюрът изглежда така, все едно си топнала ръце в близкия жабурняк. И без да искаш, си изпръскала клепачите с дайкири. Визажистите на Karl Lagerfeld предлагат още една хитова комбинация в зелено и синьо. Контрастните цветове изглеждат фантастично.

 


Златно момиче
Индийското сари при Hermes и Prada изсветля и стана лунно. Патинираното злато се добра до клепачите (Dsquared2 и Bottega Veneta), като не пропусна и ноктите. За основа на френския маникюр CND предлага лак в gold, а за свободния край в зелено. Деколтето също намаза. Трябва само да цопнеш във ваната, в която си добавила соли със златен прашец. Ароматът на иланг-иланг (страхотен афродизиак, между другото) вдига още каратите на кожата.

 


Извън времето
Тя е укротител на еднорог, изтънчен артист, гъвкав хамелеон. Ето защо макияжът на устните й е всичко друго, но не и незабележим. Нейната тайна са неоновите устни в зелено или синьо. Ако ти се струва крайно центристко, заложи на устни с цвета на мандарина. От Avsh Alom Gur и Bottega Veneta са като обсебени от оранжевото червило с винилов блясък.

 


Люлякова нощ
Виолетовото губи своята яркост и е по-меко. Теменуженото безумие при сенките доведе до появата на нови разцветки от същото семейство – люляково и нежно розово-лилаво. Именно на тях е посветил Dior пролетната си колекция. Дръзкото лилаво, което присъства при YSL и Clarins, им дава преимущество пред останалите марки.


 

 

Медицинска сестра

Добрите момичета са горски нимфи, лошите – медицински сестри, които сега ще те боцнат с голя-а-ма игла. Болничният персонал на Louis Vuitton е един от най-запомнящите се еклектични образи. Но най-страшното им „оръжие” са кървавочервените устни, прикрити милостиво с черна дантелена маска, за да не изглежда, че пият от кръвта на пациентите. Далеч по-скромна – и като макияж, и като униформа, е сестрата на милосърдието на Giambattista Valli.



Неотразими като бижу
са миглите, особено ако ползваш спиралата Hypnose Onyx на Lancome. Хипнотизиращият поглед се дължи не само на 6-кратно увеличения обем, но и на 3 блестящи нюанса, вдъхновени от оникса - наситено черен, перлено кафяв и блестящо перлен. Кристалните частици на последния седят на миглите като диаманти. Освен дължината и обема, другият критерий е трайността. Преди да ти поднесат годежния пръстен, подсигури се срещу черни ручейчета. Спиралата на Clinique например издържа цели 24 часа, без да потече.

 

Очна линия
Лятото далеч не е синоним на лястовичето крило, стигащо до слепоочието, но марки като Dior, L.A.M.B и Chanel Beauty залагат на него. Издължената линия често може да бъде видяна и на долния клепач (Max Azria, Rodarte). Цветът е от ултра черно (Bourjois) през тюркоазено до турско синьо (Collistаr). Черна очна линия и тъмносини сенки са несъчетаеми. Кой го казва? Още един канон, който трябва да забравиш.


Прозрачност във всичко
Като че ли всичко изглежда прикрито, но... Без да са вулгарни, прозрачните тоалети прибавят необходимата доза тайнственост на притежателката си. По подобие на дрехите, ноктите имитират плексиглас в сладък синтез на розово, жълто, зелено и синьо. Гримът предполага същата имитация. Благодарение на нови технологии сияен воал от светлина облива кожата. Най-облагодетелствани са устните – когато говориш или се смееш, те преливат като повърхността на перла.

 


Розово фламинго
Колоритна пънкарска прическа или акуратна права коса. Еднакво модни са и двата варианта, стига да са подплатени с цветни кичури. Хрумката е на Аnna Sui. Розови, сини, червени, оранжеви... Със сигурност розовият блонд няма да остане незабелязан. Най-малкото, защото отстрани изглежда, че си накичила прическата с перушина от фламинго. Дано еколозите си затворят очите.

 


Тема от подиума
Трябват ти поне няколко червила, ако искаш трайност, блясък, цвят и гладки устни. Dior Addict High Shine (1) сложи край на трикове от рода на пудра за трайност и вазелин за сияние. Доказателството за функционалността му е фактът, че устните са като на супермодел. Joli Rouge (2) на Clarins говори без думи. Кремообразна формула с вкус на касис, трайна и хидратираща, плюс комплекс за защита и плътност. Котират се матови и перлени червила предимно в страстно розово.


Фееричен поглед
Разкошен макияж с пера и камъни е отличителната черта на колекцията hautе couture на Dior. Кръгли блестящи стъкълца по кожата, вежди във фараонски стил и пера на миглите, придаващи сходство с райска птица. Галиано казва “да” на излишествата. Същата блестяща партия, но в по-умерен вариант (“влажни” клепачи, посипани с брокат), той изигра и за pret-a-porte.


 


Цветен бум
Разкошен макияж с пера и камъни е отличителната черта на колекцията hautе couture на Dior. Кръгли блестящи стъкълца по кожата, вежди във фараонски стил и пера на миглите, придаващи сходство с райска птица. Галиано казва “да” на излишествата. Същата блестяща партия, но в по-умерен вариант (“влажни” клепачи, посипани с брокат), той изигра и за pret-a-porte.

 


Чисто и невинно бяло
Кое може да е по-романтично от бялата шифонена рокля? Макияжът в бяло. Comme des Garcons така се вдъхнови, че скри лицето под белосана маска на мим. Моделите на Donna Karan, Erin Fetherston и Vivienne Westwood също са с набрашнени клепачи и вежди. Ако чувството за реалност все още не те е напуснало, избери предложението на Marni - очна линия, която прелива от бяло към синьо, или нещо по-семпло - бял молив във вътрешния ъгъл на очите, както е при Fendi.

 


Шапки долу
Фиби с камъни и пера, обръчи в духа на минимализма или разкошни, обвити в модния графичен десен или на точки. Твоята коса заслужава достойна рамка, която да подчертае красотата й. Накъде без стария нов аксесоар – цвете в косата като при Missoni, Christian Dior или Ralph Lauren. Но най-запомнящи се са пеперудите, накацали моделите на Alexander McQueen. Тюрбаните на Hermes, прихванати с кожен или метален колан, също заслужават внимание.


ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР