3 стайни растения за добър сън

27 November 2021

Сансеверия

По въпроса дали да държим растения в спалнята все още се спори. Но според флористите можем да се доверим на 3 стайни растения, които биха ни осигурили спокоен сън.

Както добре знаем, първото растение, което можем да поставим в интериора на най-интимното място в дома, е лавандулата.

Тя е известна със своите успокояващи свойства и често се използва в спа центровете. Можем да поставим връзка сушена лавандула до леглото, а можем да заложим и на саксия с живо растение.

Релаксиращият аромат ще ни пренесе в усещането за лятно безгрижие.

Друго цвете, на което е добре да обърнем внимание, е спатифилумът, наричан също „Лилия на мира“. Това популярно стайно растение, което има над 50 разновидности, е страхотна билка, подобряваща качеството на съня, защото филтрира въздуха в помещенията и повишава влажността, което помага да дишаме по-лесно. Цветовете на спатифилума също абсорбират спорите на мухъл, които могат да бъдат алергени.

Растението трябва да се пази от пряка слънчева светлина и да се полива редовно, като почвата се поддържа влажна.

Третото растение, което благоприятства качествения сън, е сансевиерията. Това цвете от рода Драцена е с дълги, плътни и удължени листа.

Сансевиерията е известна със способността си да абсорбира токсините и да превръща въглеродния диоксид в кислород дори през нощта (повечето растения правят това само през деня). Всичко това допринася за бързо заспиване и висококачествен, здрав сън.

Сансевиерията е доста непретенциозна, трябва да се полива само веднъж на няколко седмици, когато почвата е напълно суха. Важно е да се има предвид, че това цвете обича ярка, но непряка светлина.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР