Пикасо, Шагал, Дали на Оборище 5

25 November 2021

Галерия Vivacom Art Hall на ул. "Оборище" 5 отбелязва своята 10-годишнина с откриването на изложба, посветена на големите модернисти на XX век - Пикасо, Шагал, Дали, Миро, Матис и Фернан Леже. Събитието ще се състои на 1 декември от 18:30 ч. в Салонната зала на Галерията, а колекционери и посетители ще могат да се насладят на екпозицията до 22 декември 2021 г.

В изложбата ще бъдат представени:

- 14 нови и непоказвани изумителни експонати на Пабло Пикасо от серията “Carnet de la Californie” (портфолио, включващо 25 литографии, от изданието 500, отпечатано от ателие Mourlot, Париж) и “Коридите”.

- Творби на Салвадор Дали от серията Библия Сакра, която съдържа текста на Библията със 105 цветни литографии (смесена техника), създадени през 1963 г. – 1964 г. Това е най-голямата публикувана серия с илюстрации на автора, издадена е от Ридзоли едишънс – Милано, Италия.

- Произведения на Марк Шагал от Библейската му серия, създадена през 1960 г., която е една от най-емоционалните му серии. Портфолиото включва общо 24 цветни литографии, всяка от които илюстрира сцена от старозаветен текст. Сред тях попадат „Изгонването на Адам и Ева от Райската градина”, „Молитвата на Йов” и др.

- Творби на Хуан Миро и Матис и др.

Част от картините идват от прочутото Ателие „Мурло“ в Ню Йорк, най-големия в света издател на оригинално графично изкуство.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР