Имало едно време: Dolce&Gabbana с аромат на панетоне

Готови ли сте за коледна приказка с традиционния вкус на Милано и дързостта на Сицилия?

eva.bg 16 November 2021

Снимка: Георги Дангалаков

Панетоне (Il Panettone) е коледният сладкиш, характерен за района на Милано, но разпространен из цяла Италия в сезона на коледно-новогодишните празници. Панетоне е продукт със запазена марка за произход, а процесът по приготвянето му е много сложен и дълъг. Надпреварата в производството на истинско панетоне започва в началото на XX век, когато Мота и Алеманя стават едни от първите майстори, наложили имената си като търговска марка.

Сред водещите марки днес, които създават истинско занаятчийско панетоне, е Fiasconaro. Fiasconaro влиза в сътрудничество с Dolce&Gabbana, така миланските традиции се преплитат с горещия темперамент и дръзки тайни на Сицилия. Северът среща юга, за да се роди нова завладяваща колекция с неустоими видове панетоне.

Резултатът е изтънчено произведение на изкуството – шедьовър, за който идващите празници и делници си мечтаят. Защото не е ли изкуство умението да (си) подаряваме радост, парченца лукс и незабравими мигове, да превръщаме дори най-обикновения и мрачен ден в празник?

Сицилиански шамфъстък и бял шоколад, сицилиански цитрусови плодове и шафран... Към изисканата колекция на Fiasconaro и Dolce&Gabbana тази година се присъединяват още две попълнения – панетоне със захаросани кестени и джандуя и традиционно панетоне с емблематичното сицилианско вино Vecchio Samperi. Нотките на захаросаните портокал и стафиди са подчертани от Vecchio Samperi, но това е само началото. Vecchio Samperi е тук и е представено в изящна малка бутилка с пулвелизатор, намек за италиански парфюм, който флиртува със сетивата. Можем собственоръчно да добавим няколко капки съвършенство върху парчето панетоне, като предпоследен щрих към шедьовъра ни. 

Неслучайно през цялото време използваме думи като изкуство и шедьовър. Безкрайно впечатлени сме и от опаковките, не само от умелото съчетаване на традиционния вкус на панетоне със смелост за експериментиране, стил и интелигентна игра с вкусове. Кутиите, в които се съдържат продуктите, правят това панетоне още по-желано. Специално проектирани от най-известните сицилиански творци и занаятчии, тези ярко оцветени и илюстрирани метални кутии са вдъхновени от мотивите на сицилианските карети и героите на куклените театри, което ги превръща в скъпоценни предмети за колекциониране.

Панетоне, вино, изобилие от цветове, вкусове и аромати – имаме ли нужда от още нещо? Може би само от един последен щрих, който идва под формата на нежен крем. Отрежете си парче панетоне и го намажете с крем шамфъстък, бадем или шоколад.

С тези необикновени панетоне стилът на Dolce&Gabbana и сладкарското изкуство на Fiasconaro разказват приказка за италианския стремеж към съвършенство и за страстта по храна с най-високо качество. А благодарение на Asis Foods Ltd. можем да се насладим на колекцията сега у дома или да направим изискан подарък. Продуктите са налични в Imperial Gastro Hub, където ще откриете и предложения за подходящ алкохол към тях. 

С Dolce&Gabbana с аромат на панетоне даваме официален старт на празниците, а приказката едва започва...

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР