Тузара на 67

Честит рожден ден, Крис Нот!

eva.bg 13 November 2021

На 9 декември по HBOGOе голямото завръщане на малкия екран на легендата „Сексът и градът“ – „И просто ей така“ (AndJustLikeThat), както е заглавието на продължението на култовата поредица. Освен любимите ни Сара Джесика Паркър, Кристин Дейвис и Синтия Никсън, там ще е и той, Крис Нот.

Актьорът, който за повечето от нас винаги ще си остане Тузара от „Сексът и градът“, непоносим и секси, днес навършва 67 години.

Може би не знаете за него, че:

  1. Майка му, Джийн Пар, е активна защитничка на правата на жените, истинска феминистка и една от първите жени кореспонденти на телевизия CBS, също и една от първите жени, които имат собствено телевизионно шоу -  The Jeanne Parr Show.
  2. Баща му, Чарлс Джеймс Нот, е бивш военен летец, участвал във Втората световна война, а след това и във войната в Корея. Впоследствие управлява маркетинг компания.
  3. Родителите му се развеждат, когато Крис е на 9 години, а две години по-късно баща му загива при автомобилна катастрофа. По думите на актьора загубата на баща му завинаги оставя „кратер“ в сърцето му. Тийнейджърството му е диво и е опит да превъзмогне болката – той пуши трева, взима LSD, с приятелите си обикалят по цяла нощ и хулиганстват. Крис прекарва немалко нощи в полицейското управление. Майка му прави опит да го вкара в правия път като го изпраща в добро училище, където той открива изкуството и правилните учители и те наистина спасяват живота му.
  4. На 18 работи в клиника за лечение на хора с психически увреждания като санитар, след това посещава курсове по актьорски анализ на драматургични произведения – пиеси и сценарии в прочутото студио на Стела Адлер. Кандидатства в два от най-добрите колежа – Джулиард и Йейл. Приемат го и на двете места, но той избира Йейл, при това със стипендия. В университетския театър най-после открива истинското си призвание.
  5. Актьорската му кариера започва в театъра – с роли в произведения на Чехов, Шекспир, Дейвид Мамет. Големият му пробив, който му носи и първата ударна доза слава е ролята му в сериала „Закон и ред“, където e в една от главните роли, на детектива Майк Логан, при това в продължение на цели 5 години. В истинска звездда обаче го превръща, разбира се, ролята му на Тузара. Останалото е история.
  6. Крис Нот е щастливо женен за канадската актриса Тара Уилсън (с хавайски корени), по-млада от него с 27 години, имат двама сина, живеят в прекрасна къща в Калифорния, но винаги когато пожелаят могат да отскочат до манхатънския си апартамент в Гринуич Вилидж или ваканционната си къща на брега на океана в Бъркшър, Масачузетс.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР