Трите най-големи любови на Кари Брадшоу

Героинята на Сара Джесика Паркър продължава да вдъхновява жените да ценят себе си и да се отнасят към живота като бохеми.

Лилия Илиева 23 July 2019

Снимка: getty images/guliver

21 години след излъчването на първия сезон на „Сексът и градът“ в САЩ, след шест сезона и два филма, последния от които гледахме по кината преди девет години, сериалът все още е хит по цял свят, още продава обувки Manolo Blahnik, вдъхновява туристките в Ню Йорк да обикалят баровете и заведенията, в които влизаха Кари, Саманта, Миранда и Шарлот. Вдъхновява жените да ценят себе си и да се отнасят към живота като бохеми.

В сериала трийсет и-... годишната писателка Кари Брадшоу, която разбира от секс и не се страхува да пита, излиза с общо 39 мъже. С трима от тях са най-сериозните й и продължителни връзки. Кои са актьорите, изиграли тези роли, и какво се случва с тях в реалния живот?

Крис Нот – Тузара

Ролята на Тузара, или Mr Big – голямата любов на Кари, мъжът, за когото на финала във втория филм тя се омъжи, играе Крис Нот. Известен в светските среди на Манхатън с любовта си към бейзбола и играта на карти, Нот дълги години е парти лъв и познавач на хубавите жени и заведенията в Ню Йорк. Отгледан е от майка си – чуждестранна кореспондентка за новините на CBS и телевизионна водеща на собствено шоу. Баща му умира в автомобилна катастрофа, когато Крис е на осем. Има два братя – единият адвокат, другият психотерапевт – и една сестра. Покрай работата на майка му пътуват много. Като малък мечтае да стане писател и учи английска литература. След гимназията обаче завършва актьорство.

Има малки роли в киното и театъра. Пробивът му е с образа на детектив Майк Логан в сериала „Закон и ред“. След това идва ролята му на Тузара в „Сексът и градът“ и жените полудяват по него. Прави се на сваляч, но има дълга връзка с актрисата и моделка Бевърли Джонсън. През 1999 г. прави заведението си Cutting Room (в прев. приблизително – „стаята, в която да се отрежеш“). Там завършват вечерите на много негови колеги, чак на сутринта. Сред клиентките му са Гуинет Полтроу, Шерил Кроу и Нора Джоунс, които са се изявявали и на сцената на клуба.

В Cutting Room се запознава с актрисата Тара Уилсън, която кандидатства за работа. Крис е на 48 г., тя – на 20. Шест години по-късно се ражда синът им Орион, кръстен на съзвездието, под което са се запознали майката и бащата на родената в Канада, но от филипински произход Тара. С Крис се женят на плаж на Хаваите, по време на залез. Четиригодишният им тогава син им поднася халките. Наскоро двамата откриха чайна в Уиндзор, Онтарио, наречена „Once Upon a Tea Cup“. А последната изява на актьора беше през април на сцената на Бродуей в пиесата „Майката“, в която си партнира с Изабел Юпер. Крис има две номинации за Златен глобус за ролите си в „Сексът и градът“ и „Добрата съпруга“, номинации за наградата на Гилдията на филмовите актьори за същите сериали и за „Закон и ред“. Печели и Световната награда за театър за участието си в пиесата The Best Man по текста на Гор Видал.

Ейдън Шоу – Джон Корбет

Ейдън е мъжът, който вижда в Кари своя съпруга и майка на децата си. За тази си роля Джон Корбет е ангажиран в сериала за един сезон, но зрителите толкова много харесват образа му, че се налага сценаристите да го включат и в следващия четвърти сезон, както и във втория кино филм. Джон Корбет е не само актьор, но и кънтри певец с два албума, и също собственик на клуб (в Сиатъл) – Fenix Underground. Имал е връзка с Кандис Бушнел – авторката на книгата, по която е направен „Сексът и градът“. Близък приятел е с Дарил Хана. Живее с актрисата и моделка Бо Дерек. Тя е на 62, той – на 57. Запознават се четири години след смъртта на съпруга й през 1998 г. и техен дом става нейното ранчо в Калифорния.

Имат две немски овчарки и четири коня. Джон също е отгледан от майка си, защото баща му ги напуска при неговото раждане. Израства в крайна бедност, но все пак на седемгодишна възраст майка му успява да събере пари и да сбъдне мечтата му да има китара. Китарата е хубава, по-скъпа от месечния им наем. На 18 Джон се обажда на баща си да му намери работа и подкрепен с 1500 долара (майка му му дава всичките си спестявания), заминава да работи в завод за бойлери. След шест години две тръби се изхлузват от поточната линия и го удрят в гърба.

Доста наранен, ходейки с патерици и пиейки болкоуспокояващи, изкарва паралелно курсове за фризьор и курсове за актьор. Когато получава лиценза си за фризьор, е поканен да участва и в първата си реклама – на Samsung. Три години по-късно има 50 реклами зад гърба си. Първият му актьорски ангажимент е в комедийния сериал „Чудесни години“ през 1988. Пробивът му е през 1990 в сериала „Лекар в Аляска“, 1990, за който получава номинации за ЕМИ, Златен глобус и за наградата на Американската гилдия на киноактьорите за дебют в поддържаща роля. Номиниран е за Златен глобус за поддържаща роля за Ейдън Шоу в „Сексът и градът“ (1998). Друга много известна негова роля е в двете части на романтичната комедия „Моята голяма гръцка сватба“.

Руснака – Михаил Баришников

Баришников е жива легенда в балета. Майка му го въвежда в света на сцената – на танца, на театъра и на операта. Тя се самоубива, когато Миша е на 12 г. и танцува едва от една година. Забелязват го за световната сцена с първото му място на Балетния конкурс във Варна. Играе в Мариинския балет, но кариерата му тръгва истински, след като емигрира първо в Канада, после в САЩ. Става солист на Нюйоркския балет. Номиниран е за Оскар и Златен глобус за ролята му в номинирания с 11 Оскара филм отчасти по сценарий на самия Баришников „Повратна точка“.

Има и номинация за бродуейската награда Тони за най-добър актьор в пиесата „Метаморфози“ през 1989 г. Разбира се, около името му много се шуми покрай участията му в „Сексът и градът“ и в лентата „Бели нощи“, където играе с Хелън Мирън и Изабела Роселини. Има дъщеря Александра „Шура“ Баришникова от връзката с актрисата Джесика Ланг, продължила от 1976 до 1982 г. Имал е връзки с Изабела Роселини и Лайза Минели и с легендарните балерини Наталия Макарова и Джелси Къркланд. Със съпругата му балерината Лиза Райнхард имат две дъщери и един син. Посещавал е Студио 54. Има собствена модна линия „Баришников“ и парфюмен бранд „Миша“. Общото му състояние се оценява на 45 милиона долара. Любимите му хобита са да играе голф, да лови риба. Обича да пуши пури.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР