Нека да е цветно

07 November 2021

Базираната в Лондон дизайнерка Инка Илори реши да преобразува 11 пешеходни пътеки за тазгодишния Лондонски фестивал на дизайна.

Илори замени обичайните черно-бели ивици с цветни проекти в района на Тотнъм Корт Роуд в центъра на града със смели нюанси на синьо, оранжево, розово, лилаво и зелено.

В партньорство със студенти от Университета по изкуствата в Лондон тя проектира още седем кръстовища за Ситито, за да направи атмосферата там една идея по-жива и неформална.

Проектът, наречен Bring London Together, има за цел да донесе радост на хилядите хора, които всеки ден се разхождат по улиците на града.

„За мен цветът и шарката винаги са били начин за празнуване на места, общности и преживявания, казва дизайнерката. – Вместо да бъде незабележима част от ежедневието, пресичането на кръстовищата може да донесе повече радост и усмивки.“

Bring London Together бе едно от знаковите представяния на London Design Festival 2021. Проектът е също така е част от кампанията Let's Do London, ръководена от кмета на Лондон Садик Хан, с цел да подкрепи творческия, търговския и хотелиерския сектор на града след локдауните.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР