Звездите и техните кучета: приятели до края на живота

Елка Влаховска 28 October 2021

Те предано обичат своите стопани и понасят търпеливо дори най-невротизиращите разходки, защото са непрестанно под прицела на папараците. Домашните любимци на знаменитостите по неволя стават не по-малко популярни от хората.

Понякога кучето става отдушник на нервни кризи, понякога е най-близкото живо същество до звездния си покровител. Кой на кого дава шанс за щастие? Животните с тяхната безусловна преданост или звездите, които осиновяват бездомни кучета от приюти и буквално спасяват живота им?

Джерард Бътлър обикна Шушка  

В Инстаграм профила си по време на снимки в България холивудският ерген написа, че е открил тук „новата си любов“. Това се оказа бездомното и гладно куче, което се навъртало около снимачния екип в полите на Витоша. Бътлър се завръща в Лос Анджелис с Шушка. Дори й осигурява най-добрия треньор на домашни любимци, за да преодолее Шушка страха си и недоверието към хората. Актьорът я води дори на партита, съпътстващи промотирането на филмите му, или на романтични разходки с приятелката си.

Хилари Суонк с активна позиция

Актрисата осиновява своето куче от приют и не спира да повтаря, че не разбира капризите на своите звездни колежки да отглеждат само чисти породи. „Може да ме наречете глупава, но аз много обичам кучетата и не само чистокръвните – казва тя. – За мен те са най-приятната компания по време на пешеходните ми разходки, а и въобще не мога да си представя живота без домашен любимец.“
Хилари Суонк взима активно участие в кампаниите в помощ на бездомните животни. В САЩ според проучванията те са внушителна цифра – над 8 милиона, като от тях са умъртвявани около 6 милиона.

„За мен е въпрос на чест да участвам в кампании за защитата им – казва Хилари Суонк. – Да отчетем, че те не са само кучета или котки, но и птици, костенурки, дори коне. А за справка – над 25% от бездомните животни са чистокръвна порода.“ Ето защо актрисата призовава всеки, който не е равнодушен, да подкрепя кампаниите и да осиновява.   



Дрю Баримор, спасена от куче

Кучетата заемат особено място в живота на актрисата. Едно от тях я спасява в буквалния смисъл на думата. Още през 1996 г. Дрю осиновява две кученца с неясна порода, смес от лабрадор и чау-чау. „Момиченцето“ е Флоси, а „момченцето“ – Темпелтън. По-късно към тях се присъединява и Вивиан,  чаровен лосанджелиски помияр. През 2001 г. Флоси става известна в целия свят, спасявайки семейството при пожар. Надушвайки дим, тя започва да лае неистово и да драска без умора по вратата на спалнята. Така събужда Дрю Баримор и Том Грийн, те грабват под мишница кучетата и бягат далеч от горящия дом.   

През 2010 г., на 16-годишна възраст, Флоси умира и Дрю е безутешна. В знак на вечна любов тя пренася тленния прах на кучето в Индия и го разпръсва ритуално в река Ганг. Актрисата дълго време е в траур, но все пак се решава да си вземе нов домашен любимец. Спасява новородено куче от планираното в приюта „приспиване“ и му се радва като на любимо дете.
 
Джуд Лоу и Сиена Милър между Порги и Бес

Макар че една от най-красивите двойки се раздели окончателно още през 2011 година, динамиката на отношенията им се дължи на две осиновени бездомни кучета, оригинално наречени Порги и Бес (от едноименната опера на Джордж Гершуин). Лондончани пазят спомена за разходките на Сиена Милър с грозноватите псета, които Джуд Лоу й подарява в началото на връзката им. Двойката се отнася към животните като към свои деца. След първата им раздяла кучетата остават при Сиена Милър, но когато през 2009 г. Бес заболява, тя незабавно звъни на Джуд. Притичвайки се на помощ, актьорът отново попада в любовен плен. Двойката възобновява връзката си за още две години, докато папараци не издебват Сиена в прегръдките на женения плейбой и петролен бос Балтазар Гети. Любимите кучета вече не могат да помогнат на двойката. У Сиена Милър обаче остава състраданието към бездомните животни и тя осиновява ново куче от лондонски приют.



Шарлийз Терон и презрението към породата

За разлика от повечето си звездни колежки, които залагат на стилна визия с т.нар. дизайнерски кучета от рода на йоркширски териер или холивудския хит малтипу – кръстоска между малтийска болонка и пудел, актрисата се появява навсякъде с любимите си осиновени от приют „грозници“. Тя продължава да се учудва защо хората влагат купища пари, за да се сдобият със скъпа порода, вместо да спасят поне един кучешки живот.
   
Нина Добрев и любимият й Маверик

Актрисата от български произход, позната ни от „Дневниците на вампира“, осинови кучето Маверик. Маверик (всъщност е женска) става повече от приятелка, най-близкият, доверен и любвеобилен партньор на Нина Добрев след няколко неуспешни  романтични връзки. Актрисата осиновява кучето от Pet Care Foundation.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР