Театър „София“ представя: „Цветята“

Камерната постановка по пиесата на Теодора Иванова-Додо, спечелила Шестия явен конкурс на театър „София“ за съвременна българска драматургия, търси и открива любовта в различни измерения. Режисьор е Калин Ангелов.

eva.bg 26 October 2021

Симона Халачева, Стефан Додуров и Росен Белов

Снимка: Иван Дончев

Четирима актьори – Неда Спасова, Симона Халачева, Росен Белов и Стефан Додуров – и един-единствен декор. Две двойки, които могат да са и хиляди, милиони, милиарди други двойки, разпръснати из многоизмерната ни Вселена. Въпроси за любовта, за нас самите и за Другия до нас, които винаги си задаваме и на които никога няма да можем да си отговорим със сигурност – за срещите и разминаванията, за ревността и страстта, за скритото и явното, за съдбата.

„Цветята“ не е конвенционална театрална пиеса  със сюжет, герои, история, конфликт, а по-скоро поетична амалгама от размислите и преживяванията на четирима млади хора, които се опитват да открият и задържат любовта – задача също толкова трудна през 21. век, колкото и във всички предходни , а най-вероятно и следващи епохи. В тази eдновременно философска и лирична приказка за любовта са вплетени и някои от най-интересните и актуални астрофизични теории за мултивселената (консултант е любимият ни популяризатор на науката, астрофизикът д-р Владимир Божилов), а комбинацията между всичко това създава у зрителя усещането, че може би това не са две двойки, а просто четирима души, които е възможно дори никога да не са се срещали и да не се срещнат. Може би всеки от тях живее в своето си измерение и споделената любов помежду им е невъзможна. Може би всичко е само илюзия за реалност, не и самата реалност.

ОЩЕ ...
Сценографията е на Никола Налбантов, а музиката – на Павел Терзийски. „Цветята“ можете да гледате на 29 октомври (петък), а повече информация за датите на спектакъла през ноември можете да видите на сайта на театър „София“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР