Да се събудиш с красива усмивка

Сбъднаха се мечтите на мнозина да спят и да се разхубавяват едновременно. Разбира се, става дума за подход в зъболечението, за който ни разказват подробности специалистите от дентална клиника Medical Dent.

25 October 2021

Сбъднаха се мечтите на мнозина да спят и да се разхубавяват едновременно. Разбира се, става дума за подход в зъболечението, за който ни разказват подробности специалистите от дентална клиника Medical Dent.

Какъв е опитът на Medical Dent с лечение под медицински сън?

Опитът ни в работа под медицински сън е от 2005 година – хиляди са пациентите, които са се възползвали от възможността да се лекуват по този комфортен начин. Годишно са  около 300 души. Това е подход в зъболечението, който ни дава възможност да завършваме доста сложни и отнемащи много време лечения в едно посещение.

Какви са преимуществата?

Дава възможност да извършим много манипулации за кратко време. Пациентът няма спомен и не изпитва болка. Присъствието на опитен анестезиолог-реаниматор ни дава възможност да работим спокойно и при хора с придружаващи заболявания.

Безопасно ли е?

За нас винаги на първо място е била сигурността на пациента. Натрупаният опит за работа под седация през годините позволи да разработим заедно с нашите опитни анестезиолози много мек вариант на медицински сън, който не крие никакви рискове за здравето на пациентите ни. В момента го прилагаме изключително успешно както при възрастни, така и при деца.

За кого е и за кого не е подходящо лечението под медицински сън?

От една страна, е подходящо за група пациенти, нуждаещи се от имплантно лечение, каквато е услугата ни „Зъби за един ден“. В рамките на един ден при пациенти, които са загубили всичките си зъби, поставяме импланти в двете челюсти и в края на деня те вече имат фиксирани мостове върху имплантите. Друга група пациенти са хора, при които се прави цялостно лечение за възстановяване на захапката и промяна на усмивката – за едно посещение имаме възможност да завършим голям обем работа, което пести много време. Специална група са пациентите с непреодолим страх от зъболекар – те получават истински шанс да поддържат изрядна орална хигиена и красива усмивка без болка и без спомени за процедурата. Същото се отнася и за най-малките ни пациенти.

Присъствието на анестезиолог-реаниматор ни дава възможност да лекуваме сигурно и безопасно и хората в по-тежко здравословно състояние, такива с придружаващи заболявания като диабет и хипертония.

Възможни ли са евентуални усложнения и как може да бъдат предотвратени?

Както при всяка медицинска процедура и тук съществуват рискове, макар и сведени до минимум. Мерките, които сме предприели, са насочени към създаване на протоколи на работа, които да предотвратят възможните усложнения. Разчитаме и на богатия опит на екипа ни (анестезиолози, лекари и асистенти), натрупан в този тип лечение.

Това ли е бъдещето на денталната медицина – лечение без лоши спомени?

В Medical Dent вярваме, че мисията ни е да направим живота на пациентите по-добър, като им дадем шанс да водят пъл-
ноценен социален живот, да изпитват удоволствие от всекидневните си дейности и възможност да се усмихват без притеснения. Бъдещето на денталната медицина трябва да може да осигури всичко това бързо, лесно, без болка и лоши спомени. В Medical Dent това е възможно благодарение на дългогодишния ни опит и отлично обучени лекари, анестезиолози и интернисти. Лечението под медицински сън не е бъдеще, а настоящ комфорт за пациентите ни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР