Черно, бяло и деним, или за съблазнителния минимализъм тази есен

Неустоими находки в новата колекция на Calvin Klein, които намират своето място в базовия гардероб

eva.bg 26 October 2021

Всички знаем фразата „Less is more“, нали? Започва да се използва активно в края на 50-те години на миналия век, когато минимализмът заявява категорично себе си в изкуството и архитектурата. Всъщност цитатът е взет от поема на Робърт Браунинг от 1855 г., а век по-късно архитектът Лудвиг Мис ван дер Рое го популяризира.

През 1968 г. в Ню Йорк се появява една легендарна модна марка. За какво се сещате, когато чуете Calvin Klein? За емблематичното бельо, за денима и за минимализма, неизменно пречупен през призмата на провокацията, съблазънта и прогресивните идеали. Спомнете си за скандалните рекламни кампании, за онази снимка на 17-годишната Кейт Мос през 1992 г., Келвин Клайн се счита и за родоначалник на унисекс стила. Тази есен брандът представя своята нова колекция Calvin Klein Jeans, с която за пореден път не изневерява на себе си. Нещо повече – отправя и важно послание, за което ще разберете, ако прочетете докрай.

„Мисля, че няма нищо по-секси от жена, която е облякла тениската или бельото на своя мъж.“
Минималистичната естетика на изчистените дизайни, семплите кройки и комбинации, неподвластният на времето деним и устойчивите материи е всичко онова, от което се нуждаем сега, през есента. За да се чувстваме комфортно, желани и модерни. За да сме сигурни, че гардеробът ни ще работи в наша полза – тази есен, но и не само, тук тенденциите не се следват сляпо, а се отива смело извън рамките им. Легендарното CK лого задължително присъства, защото Calvin Klein е марка със силна история, която олицетворява непокорния дух и стремежа да се чувстваш добре в кожата си. А това е възможно, когато дрехите са като втора кожа. Тогава знаем, че не сме сгрешили в избора си на облекло.

„Срещал съм хора, които не знаеха, че Келвин Клайн съществува. Мислеха, че това е просто име на продукт.“
Новата есенна колекция Calvin Klein Jeans представя дамска и мъжка линия – дрехи, обувки и аксесоари. Класическият син деним е като подпис на бранда, освен това е на едно от челните места в списъка ни за базов гардероб. Силуетите са свободни и естествени – както казахме, важи с пълна сила правилото за „втора кожа“, за да ни е максимално удобно. Дънки, спортни панталони, меки суитшърти и пуловери, топли якета и това черно боди, в което се влюбихме на мига, комбинираме с функционална раница или мини чанта и обувки от няколко типа – спортни, ежедневни, боти от елегантен велур в земен нюанс.

„Не мисля постоянно за успеха. Може би това е една от причините да съм успешен.“
Моделите са вдъхновени от оувърсайз силуетите, които помним от 90-те и които толкова много обичаме. Водещи цветове са черното, бялото и бежовото. Неслучайно се появяват и сиви тонове, монохроматични детайли и интригуващи графични елементи. Колекцията е изработена приоритетно от деним с нисък въглероден отпечатък и рециклирани платове, за да даде брандът своя принос към грижата за околната среда, за бъдещето и устойчивата мода. Calvin Klein отива още по-далеч, показвайки, че минимализмът е вече светоглед и философия, не само тренд и естетика в изкуството и модата. А това ни е абсолютно достатъчно, за да направим своя избор – за себе си и за любимия ни мъж.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР