Дневникът на една булка: Нора Шопова, вече Косева

Лилия Илиева 18 October 2021

Снимка: Даниел Спасов и Юлиян Василев, Shape Style Weddings

Модел със световна кариера, юрист и телевизионна звезда, лице на БНТ, а вече и омъжена жена. На 14 август красивата Нора Шопова, която е била два пъти корица на турския Vogue и е снимала и за испанското, британското и корейското издание на модната библия, отново облече дизайнерска рокля, този път сватбена, и каза „да“ на студентската си любов Траян Косев.

Докато социалните мрежи преливаха от снимки на прекрасната им сватба в „Приказната градина“ до Елин Пелин, малко след края на празненството и малко преди двойката да замине за Капри, щастливо уморената Нора ни разказа:

Мисля, че всяко момиче си мечтае да се омъжи

Аз много исках да го направя перфектно – според моя вкус и разбирания, така, както съм си го мечтала. Когато купонът завърши към 5 ч. сутринта, след като беше започнал в пет следобед на предишния ден, нюзфийдът ми в Инстаграм и Фейсбук бяха гръмнали от снимките на гостите. От 150 души, предимно приятели, 130 бяха на около 35-годишна възраст. Стана невероятен купон. Танцувахме на тревата, на дансинга, в шатрата. С Траян не седнахме. През цялото време сме се забавлявали.



Моят мъж

С него сме колеги от Юридическия факултет в УНСС. Станахме близки след три-четиригодишно приятелство. Харесва ми, че връзката ни се случи постепенно, защото се бяхме опознали и ни беше лесно да се напаснем. Казахме си „Обичам те“ почти едновременно.

Пръстенът

Траян ми предложи миналата година навръх рождения ми ден след поредица от изненади, които ми беше организирал. Последната беше, че нашият бъдещ кум ме закара пред една страхотна яхта на язовир „Искър“, където получих предложението за брак. Траян ми подари невероятен пръстен, продължавам да му се любувам. Има снежинка със 7 диамантчета отгоре, защото това е моето късметлийско число. Аз съм родена на 7.07.

Моминско и ергенско парти

Кумата ми организира много хубав женски уикенд в Пловдив от петък до неделя. Беше ми първата почивка от май насам. Запазихме си airbnb, ходихме на вечеря, на бар, на рисуване, придружено с вино. Повечето ми приятелки са с малки деца. Много рядко се случва да ги оставят на мъжете си и да отидат някъде. Така че разтоварихме хубаво, по женски. А Траян ходи с приятели на морето за няколко дни.



Камино

През 2017 г. двамата извървяхме Камино де Сантяго – 800 км от Сен Жан Пиер де Пор до Сантяго де Компостела. Беше страхотно. Оттогава обичаме да прекарваме времето си заедно сред природата. През лятото отделяме 3-4 дни до морето, но голямата ни почивка е в планината.

И когато намерих „Приказната градина“ случайно в Инстаграм, много ни хареса. Тя е на 15 км от София, на входа на Елин Пелин, и наистина изглежда точно като приказна градина. Намира се по средата на едно поле, уединена и уютна, с невероятна природа. Има огромни дървета.

Всичко беше толкова красиво. Помолих организаторката на моето събитие Ели Стоянова (Elita Weddings & More) да подчертае тази красота и да не добавя нищо повече. Еколинията на сватбата продължи и в поканите ни от рециклирана хартия, и в  

роклята ми

Изработи я Богдана Щерева – чудна дизайнерка от Пловдив. Брандът й е Atas Concept. Познаваме се от времето, в което живеех Под тепетата. Не се бяхме виждали отдавна. Срещнах я в най-точния момент. Каза ми, че прави рокли, които да могат да се носят и след сватбата, че има нова линия и иска да ме снима в нея. Отговорих й, че аз пък искам да ми направи булчинска рокля. Тя също се развълнува, защото работя като модел от десет години, а се доверих на нея. Направи ми роклята, за която наистина мечтая – в цвят шампанско, от коприна и сатен, от три части. Имам бюстие, което мога да нося с дънки с висока талия след сватбата, чудна пола, която ще скъсим, и едни презрамки с перца, които могат да се махат или слагат в зависимост от повода.



Мъжът ми също реши да е в естествени материи. Костюмът му беше ленен, наситенозелен. Беше с бяла риза и дървена папийонка. Зеленото е любимият ми цвят. Беше цвят и на сватбата ни, защото обожаваме природата.  

Партито

Подготовката за вечерта започна в събота на обяд. Събрахме се със сестра ми, кумата, няколко приятелки и с фризьора Жоро Петков, гримьора Слав и стилиста и фотограф Хубен. Докато ме правеха неотразима, пийвахме мимози (просеко с портокалов сок). Траян пък беше с кума и малко приятели. В пет часа следобед в Приказната градина започна ритуалът за гражданския брак. Десетгодишната ми кръщелница Вяра, която ми беше шаферка, много се вълнуваше. Гостите по-късно ми казаха, че са поплакали особено на речите на родителите и когато минавахме по алеята, преди да встъпим в брак. А аз, която съм ревла по принцип и обичам да плача на чуждите сватби, на моята бях толкова щастлива, че се просълзих единствено на речта на свекър-ва ми. Сватбеният ни блус беше на песента City of Stars от филма „Ла ла Ленд“ и това беше единственият момент, в който много се притесних дали ще направя нещата както трябва, защото съм лоша танцьорка.

За сметка на това кумът ни се раздаде в речта си. Изнесе стендъп комеди шоу. Знаеше кога да се пошегува с младоженеца, кога да пофлиртува с публиката и кога да направи комплимент на мен, разбира се.

Подаръците

Имахме страхотни. Слав и Хубен, фризьорът Жоро Петков и фотографката Диляна Флорентин, с които работя, откакто станах модел, ми подариха невероятна книга – луксозно издание с твърди корици и надпис „За една муза“ с невероятни кадри от моите 10 моделски години. Изданието е изключително луксозно, с послание и послепис. И това е един от най-ценните ми подаръци. Понякога жестовете са много повече от голям материален подарък. Сред най-хубавите ни изненади беше и изпълнението на наш приятел на тъпан на фона на песента на Николина Чакърдъкова „Сватба“. Като започна това хоро и той заби тъпана, душата ми се изпълни. Даже сега преди малко си пуснах клипчето от този момент, за да се заредя.

1 КОМЕНТАР
1
Ния
19 October 2021, 13:44

Панаир на суетата. В тези гладни години.

ТВОЯТ КОМЕНТАР