Погледнете нагоре!

Alexander McQueen Spring/Summer 2022 Ready-to-Wear

eva.bg 14 October 2021

„Погледнете нагоре!“, казва Сара Бъртън по повод новата колекция на Alexander McQueen за сезон пролет/лято 2022. И дизайнeрката е абсолютно буквална в призова си.

Небето, своенравното лондонско небе, е послужило за вдъхновение на Сара. Всички, които са били в английската столица, са наясно, че понякога в рамките на ден небето се променя в четирите сезона. Такава е и колекцията – светли и тъмнинастроения, променящи се цветове, обеми като след закачка с вятъра. В представените 36 модела ще откриете следите от капки дъжд, слънчевия лъч, променящия се облак, тъмнината на бурята, звездите в нощта...

Неслучайно ревюто бе представено възможно най-близо до небесата – високо на покрива. Специално за целта бе изграден впечатляващ прозрачен купол, като гигантско балонче, в което се проведе самото ревю.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alexander McQueen (@alexandermcqueen)

„Усещането за непрекъснато променящото се небе, което не подлежи на контрол – някои дни е много спокойно, в други е красиво оцветено, в трети е сърдито, мрачно, драматично... Това се отразява и в колекцията. Мислех си за всичко, през което минаваме: за постоянното усещане, че не знаем какво ще се случи утре, че просто трябва да посрещнем смело живота и съдбата си. Факт е, че ние нямаме контрол над нещата. Природата е много по-силна от нас. Слънце, дъжд, бури – каквото и да ни очаква, просто трябва да продължим напред“, казва дизайнерката.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alexander McQueen (@alexandermcqueen)

Колекцията показва как посрещаме бурята, как се радваме на слънцето, как ни изненадва дъждът. Небето илюстрира идеята за непрекъснато движение, промяна, адаптация. Нищо не можем да контролираме, но каквото и да ни очаква, го приемаме и продължаваме напред.

Вижте в галерията ни как това усещане за непрекъснато променящо се небе е вдъхновило Сара Бъртън за колекцията.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР