Ароматна хидратация в крак с лятото

Милена Иванова 15 August 2021

Лятото е глътката свеж въздух и онази част от годината, която всички очакваме с нетърпение. Топъл, усмихващ и сплотяващ момент, в който имаме възможност да се заредим, заземим и да бъдем по-близо до природата. Наред с всички хубави страни на този сезон обаче трябва да бъдем внимателни и да полагаме грижа за кожата си – както за да я предпазим от силните лъчи на слънцето, така и от нашествието на неприятните комари и всякакъв друг вид насекоми.

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и основната й цел е да предпазва всички вътрешни органи и тъкани от заплахи от заобикалящата среда. Кожата има способността и да абсорбира някои вещества, което прави избора на продукти, които нанасяме върху нея, особено важен.

Ето и няколко предложения за хидратация и грижа за кожата през летните месеци от каталога на немската ароматерапевтична марка Oshadhi, чиито продукти са основно от био производство. Директно от природата сред продуктите на Oshadhi ще откриете както етерични масла и готови комбинации от масла (синергии), базови масла, така и рядко срещаните хидролати (ароматни води) и алое продукти.

На фокус представяме нашия избор от Топ 3 продукта oт Оshadhi.bg, които ще ви осигурят оптимална и естествена грижа за кожата през лятото.

Синергия Стоп! Комари, насекоми

„Синергия Стоп! Комари, насекоми“ е комбинация от етеричните масла лавандула, евкалипт, цитронела и индрише. Ароматът е свеж, билков, леко ментов, с нотки на плодове. Идеална грижа против комари и насекоми през летните месеци. Достатъчно е да добавите 4–5 капки в дифузера у дома, за си осигурите защита от неприятните нашественици. Успокоява, пречиства и хармонизира, като същевременно ухае изключително приятно.

Алое Хамамелис

Алое Хамамелис е висококачествен гел с изцяло природни съставки, който комбинира хидратиращата сила на растението алое вера с успокояващите и заздравяващи свойства на вещерската леска (хамамелис) и безсмъртничето. Чудесен избор в грижата за кожата през летните месеци – овлажнява я и я подхранва след излагане на слънце. Помага при зачервявания и раздразнения. Подходящ за употреба вместо лосион за тяло, ще успокои кожата и след ухапвания от насекоми.

Хидролат нероли         

Хидролатът от нероли е вид ароматна вода, която има свойството да охлажда и да парфюмира деликатно. Идеален за горещите месеци. Успокоява, има стягащо действие и притежава редица ползи за организма. Помага при стрес, детоксикация на тялото и проблеми с храносмилателната система. Има спазмолитични, антибактериални, противогъбични свойства, а ароматът е свеж и носи добро настроение в унисон с лятото!

За още ценни съвети и помощ със силата на природата разгледайте пълната гама от продукти и блога на Oshadhi.bg.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР