Скулптори на тялото

08 September 2021

Днес изискванията и отношението към тялото са доста по-реалистични в сравнение с тези от изминалите няколко години дори. Отминаха времената на хиперкорекции по фигурата като непропорционалните спрямо нея бедра например. Оредяха и редиците на привържениците на body positive, които използваха движението не като психологическа опора, а за оправдание за мързела си.

Социалните медии, независимо от всичките им недостатъци, развиха у нас стремеж към хармонизиране на силуета, макар и девет месеца в годината да сме облечени от глава до пети буквално. В клиника VDerm/Sharkovi Aestheticsд-р Ирина и Евгени Шаркови отдавна са наясно с тенденцията за акцент върху тялото и стигат по-далеч, като предлагат на клиентите си избор от най-търсените неинвазивни процедури за стопяване на мазнини, за стягане и оформяне на тяло.

Привлекателен стегнат корем и същото дупе са лесна задача за EVOLVE - биполярна радиочестотна технология с вакуум, която комбинира дълбоко нагряване на тъканите и електростимулация. Това е бърз и ефективен начин да стопите мазнините, да стегнете кожата си и да оформите мускулатура. Трите апаратни функции (Trim - отслабване, Tite - стяганеи Tone - оформяне) работят за постигането на ефекта на фона на абсолютна безопасност и липса на възстановителен период. А краткотрайността на всяка отделна процедура позволява да я включите в графика си между две срещи, когато за по-малко от час просто ще си полежите и ще се приближите с още една стъпка до желаното тяло. Апаратът дава възможност за стопяване на мазнините преди мускулната стимулация, което позволява строго концентриране на импулса върху оформянето на мускула. Първите промени очаквайте най-много след 6 процедури, а може да ги забележите и след третата. Замислете се: коя тренировка би ви осигурила 72 хиляди съкращения на мускула за 30 минути?!

Ако целта ви е скоростно коригиране на фигурата, и сте готови на по-интензивна мускулна стимулация, доверете тялото си на TRUSCULPT FLEX - най-добрата технология за извайване на силни и красиви мускули с помощта на електростимулация. Сред козовете на машината е възможността за тренировка на няколко мускулни групи наведнъж (по това се различава от конкурентите си). Например, докато си лежите (почти като във фитнеса), може да тренирате едновременно ръце, бедра и дупе. Най-добрата част е разбира се моментът на първите забележими резултати - настъпват скоростно: след първите 4 процедури (т.е. след две седмици с по две процедури на седмица). А възстановителен период липсва. Както и риск от травми.

С какво е добре да се съобразявате, докато извайвате мускулите си с TRUSCULPT FLEX? Консултацията със специалист е изключително важна - той ще избере подходящата програма за вас. Възможни са три такива: въвеждащо ниво (идеален за мускули, които не са тренирани), тонизиране на мускулатурата (подходяща за средно напреднали в тренировките) и sculpt - прецизно извайване на мускулните групи. Полезно е да знаете и още нещо: между процедурите е необходим интервал от 48 часа, в който не трябва да тренирате допълнително във фитнес или да правите упражнения.

Прегледът на неинвазивните методи за отслабване, стягане и оформяне на мускулатурата насочва вниманието ни и към лидера в естетиката InMode с термалната процедура за колагеново ремоделиране PLUS. Как да разбираме това ремоделиране? С помощта на радиочестотна енергия в комбинация със затопляне се третират целулита и излишните мазнини в зоните на бедра, колене, седалище, корем, паласки. След 6 процедури те видимо изглеждат напълно премахнати. Тази терапия засяга различните пластове на кожата, като превръща портокаловия й вид в спомен. Термичната технология се отразява изключително добре на външния вид на кожата, което е допълнителен бонус от процедурите.

Да не забравяме, че един от серизоните играчи за прецизно оформяне на мускулатурата си остава BodyTite - сред най-иновативните и ефективни методи за постигане на желания силует и пропорции. Радиочестотната асистирана липолиза обаче, за разлика от описаните по-горе, е минимално инвазивна процедура, която изисква възстановителен период от около седмица, което налага известна подготовка. А и резултатите след нея продължават да се разгръщат и подобряват от 3 до 6 месеца след това­. Но есента е пред нас. Както и възможността за изцяло новата ви фигура.

Във VDerm/Sharkovi Aesthetics ще получите и така важната консултация за реда, в който е добре да извършвате процедурите или за начина, по който да комбинирате действието на различните технологии. Това е съществен момент в програмата - все пак излишно е да се насочват усилия към стягане на кожата, преди да бъдат стопени мазнините.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР