13 въпроса към... K. Lina

Лилия Или_Ева 19 September 2021

В рубриката ни "13 въпроса" говорят хората, които ни вдъхновяват и ни карат да вървим напред. Хора на различни възрасти и с различни професии. Обръщаме се към тях с желанието да поговорим искрено и да чуем гледната им точка за нещата от живота.

K Lina е артистичният псевдоним на Калина Баткова. Завършила е Музикалната академия и бизнес в Лондон, дъщеря на Тодор Батков. През 2019 г. излиза първият й сингъл – Dream Breaker, през 2020 - романтично-носталгичната й песен Just One Pic, през пролетта се появи и песента й Тhe Movies, вдъхновена от любовта, която K.Lina среща по време на пандемията в София. Оригиналното заглавие е I fell in Love During A Pandemic.

Музиката за теб е?

Начин да изразявам себе си.

Какво те вълнува извън музиката?

Философия, психология, изобразително изкуство, кино...

Как би се описала в три думи?

Добра, искрена, амбициозна.

Какво си пожела, преди да духнеш свещичките на тортата за 23-ия си рождения ден? Как и къде го прекара? Има ли нещо, което мечтаеш, но ти се струва непостижимо?

Какво си пожелах е тайна, хаха. Прекарах навечерието на рождения ден на къмпинг „Градина“, през деня - на път и в София - за вечеря. Обичам да мисля, че всичко, което си мечтая, е постижимо.

Какво те вдъхновява да ставаш сутрин от леглото?

Да създавам нови неща и да се развивам.

Как изглежда щастието според теб? А нещастието?

Щастието е лично удовлетворение и любов към себе си и любимия човек. Нещастието за мен е самотата.

Кого или какво следваш в Инстаграм?

Главно приятели и други музиканти.

С кого разговаряш напълно искрено и пред кого разкриваш сърцето си?

С приятеля ми и с майка ми.

От какво се страхуваш?

От загубата на близък човек.

За какво харчиш парите си?

Главно за музиката ми.

Има ли безусловна любов?

Смятам, че има и когато човек има късмета да я срещне, никога не трябва да забравя какво богатство е това.

Какво те вдъхновява за музиката и текстовете ти?

Емоциите, които изпитвам, или мислите, които имам в даден момент. Писането на песен ми помага да ги изразя или осмисля. Да запечатам момента или да го преодолея. Това са неща, които всеки човек изпитва, като любов, несигурност, тъга, разочарование...

Кои са главните герои в твоя живот и какво е нужно на една жена, за да бъде уверена? Главните герои в живота ми са семейството, приятелите, хората, с които работя и, разбира се, приятелят ми. Една жена може да е наистина уверена само когато е себе си. Прави, говори, изглежда така, както тя иска и както се чувства най-добре. Не го прави за одобрението на околните.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР