АББА с първи албум от 40 години

eva.bg 03 September 2021

Снимка: getty images/guliver

Едно неочаквано и грандиозно завръщане е подготвила шведската група АББААгнета, Бьорн, Бени и Ани-Фрид обявиха, че за първи път от 40 години ще издадат албум с нови песни.

Албумът се казва Voyage и ще бъде продължение на последния им албум от 1981 – The Visitors. Ще бъде пуснат на пазара на 15 ноември. Ще съдържа десет нови песни.

По време на пресконференцията, на която съобщиха новината, те разкриха и две от десетте нови парчета. Едната е I Still Have Faith In You, а другата се казва Don't Shut Me Down.

„Може би не всеки дом в Швеция има Библия, но със сигурност ще намерите поне един албум на АББА” New Musical Express
С това добрите новини за почитателите на шведите не свършват до тук. Очакват се и серия от концерти след това, които няма да са това, на което сме свикнали. Лайфовете ще са революционни, защото четиримата ще бъдат заменени от виртуални аватари. За тази цел в продължение на 5 седмици всеки от групата е сниман от 160 камери. 

Дигитaлните версии на АББА ще излязат на сцената заедно с 10-членен лайв бенд в специално създадена концертна зала в Олимпийския парк в Лондон, кръстена на групата - ABBA Arena.

“Плуваме в непознати води. С помощта на по-младите ни версии ще успеем да пътуваме в бъдещето", споделят от групата.

Дигиталните аватари на групата (т.нар abbatars) са създадени с помощта на специална технология, наподобяваща тази, използвана за Gollum от „Власелинът на пръстените“, a екип от 850 човека от комапнията за специални ефекти на Лукас – „Industrial Lights and Magic“, създават дизайна и анимират младите версии на АББА.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР