Кои са топ 3 дестинациите в TikTok

eva.bg 15 August 2021

Творческият, забавен и завладяващ свят на TikTok влияе върху избора на милиони хора по отношение на готвенето, развлеченията, грима, облеклото и дори на туризма. И ако не можем да пътуваме сега така, както го правехме в предишни години, можем да последваме инфлуенсърите с мечтата да планираме в бъдеще интересно пътешествие.

Статистиката на Bounce анализира броя на показванията на хаштаговете за дестинации за пътуване в TikTok, за да определи най-популярните. Може би не е изненадващо, че първото място държи градът, който никога не спи, Ню Йорк. Видеоклиповете с хаштаг #NYC са с над 216 милиона гледания.

Втори в класацията е Дубай. Обединените арабски емирства се превърнаха в много популярна туристическа дестинация през последните няколко десетилетия, толкова много, че Дубай заема второто място в класацията с малко над 37 милиона гледания. Със своите луксозни хотели, магазини и ресторанти, ултрамодерни сгради и оживен нощен живот е лесно да се разбере защо Дубай е популярен сред тиктокърите.

Лека изненада е, че на трето място е Истанбул, който събира малко под 17 милиона гледания в TikTok, побеждавайки Лондон, Париж и Барселона.

Статистиката, посочена от Bounce, показва и кои са най-влиятелните инфлуенсъри в областта на туризма в TikTok.

С невероятни 6,4 милиона последователи, най-популярният инфлуенсър в TikTok е Алекс Охеда, чиито пътувания са го отвели до дестинации в САЩ и Мексико като Тулум, Плая дел Кармен, Синсинати и Хавай, както и по-далеч, като например Ямайка. Прогнозната печалба на негов пост е 6400 долара.

По-известен онлайн като Lotterlive, Томас Лотър е автор на съдържание от Германия с над 1,8 милиона последователи в TikTok. Освен пътешествията той има афинитет към по-фините неща в живота, когато става въпрос за храна и автомобили. Пътуванията му са в известни и не толкова известни европейски места в Австрия, Гърция, Швейцария, Лапландия, Испания и др. Прогнозната печалба на негова публикация е 1800 долара.

Мики Теназас е филипински пътешественик с 1,5 милиона последователи, който също е основал профила Globe Wanderer в Instagram с 2,8 милиона последователи. Негова топ дестинация са Малдивите. Прогнозната печалба на негова публикация е 1500 долара.

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР