Тарама - дип, разядка, предястие и още нещо

Диана Шингарова 29 August 2021

Снимка: Диана Шингарова

Тарама се приготвя изключително лесно в домашни условия. Достатъчно е да сте си уловили риба и да намерите в нея малко хайвер. Цветът на тарамата ще варира според продуктите, които вложите, така че тя може да е бяла, розова или искрящо бледооранжева, но винаги е вкусна.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
3 средни картофа (около 450 грама)
½ голям червен лук (около 200 грама)
3 супени лъжици хайвер (90 грама)
100 мл зехтин
1 лимон – сок и настъргана кора

Обелете картофите и ги нарежете на четвъртинки. Сложете ги в тенджера и ги покрийте с вода. Подправете с малко сол и оставете да заври. Намалете котлона до средно и задушете картофите, докато омекнат. С помощта на решетъчна лъжица прехвърлете картофите в купата на вашия електрически миксер. Намачкайте картофите на пюре, като добавяте част от водата, в която са се варили. Целта е да получите меко картофено пюре. Оставете го да изстине до стайна температура. Пюрето трябва да бъде наистина меко, защото, като изстине, ще се сгъсти още.

След това добавете хайвера в блендер или кухненски робот заедно с лимоновия сок, кората от лимон, а червения лук обелете и нарежете на малки парченца. Смесете, докато се образува гладка паста. Добавете тази паста към картофеното пюре, бъркайте на средна скорост, докато се смесят компонентите. След това бавно прибавете зехтина и бъркайте, докато се поеме от сместа. Опитайте и ако има нужда, добавете сол. Поставете готовата тарама в контейнер или купа за храна и охладете за 2 часа преди сервиране.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР