Калкан на фурна

Диана Шингарова 22 August 2021

Снимка: Диана Шингарова

Споделям една много лесна рецепта, така както опитахме пресния калкан от улова на деня в Гросето, Италия. Деликатният вкус на рибата калкан се допълва чудесно с картофи и розмарин.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
700 г калкан
500 г картофи
2 скилидки чесън
2 стръка пресен розмарин
сол и черен пипер на вкус
бяло вино
екстра върджин зехтин



Приготвянето на калкан на фурна с картофи е наистина просто, защото необходимите съставки са малко. Измийте и почистете калкана, подсушете го с кърпа или кухненска хартия. Поставете го в голяма тава, поръсете с екстра върджин зехтин, сол и черен пипер. Добавете скилидките чесън, нарязани на парчета или смачкани, като ги разпределите върху рибата. Добавете картофите, стръковете розмарин и виното. Гответе калкана в предварително загрята фурна на 180°C за около 40 минути. Поднесете ястието, докато е още горещо.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР