Помни, че си жив

03 August 2021

Memento Vivere (Помни, че си жив) е четвъртата изложба от програмата на осмото издание на фотографския фестивал ФотоФабрика. В нея са събрани за първи път работите на 15 съвременни български и световни автори, които по покана на фестивала изпратиха своите произведения, запечатали моментите, които ни напомнят, че сме живи.

Алекс Майоли, Антоан Д’Агата, Гаро Кешишян, Георги Кожухаров, Денис Бучел, Денислав Стойчев, Димитър Дилков, Емил Христов, Ломовера, Мисирков/Богданов, Михаела Аройо, Пепа Христова, Пиер Гонор, Стоян Ненов, Чема Мадос са включени във вернисажа, който може да видите от 5 август до 12 септември в Двореца, пл. „Княз Александър І“ № 1.

Предложената селекция идва в момент, в който изглежда, че животът ни тръгва по нов начин, който се опитваме да наричаме „ново нормално“. Но животът никога не може да е само „нормален”. Той просто е всичко. И ние сме в него. А когато забравяме това и го пускаме да изтича като пясък между пръстите, винаги намира нещо, с което да ни напомни, че той е, ние сме и важното е тук и сега. Това показват фотографиите, представени в изложбата. Тя продължава и темата на миналогодишната експозиция на ФотоФабрика в Национална галерия - Двореца - Memento Mori (Помни, че си смъртен).

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР