Лабиринт на София

02 August 2021

Как изглежда София под лупа? Едва ли има запален читател-приключенец, който да не е държал в ръцете си книга от култовата японска поредица “Детектив Пиер”, чиито пъстри издания разкриват под лупа фантастични детайли на въображаеми светове. Ако и Вие сте сред тях, новината е, че вече и София има своя детективска карта!

Автор на “Детектив Пиер” е японският илюстратор Хиро Камигаки, а създаденият от него илюстраторски колектив IC4DESIGN наскоро откликна на поканата на българската логистична компания Eurospeed да създаде лабиринт и на нашата столица. Сред клиентите на IC4DESIGN по света са Google, Adobe, Toyota, The New York Times, Mercedes-Bentz.

“За първи път работим за България и ни е изключително приятно. Работата по картината-лабиринт на София ни отне близо три месеца. Искахме да е свързана със столицата ви, но и не само. Вплели сме много и различни детайли, сега остава хората да ги намерят”, споделя художникът Хиро Камигаки.

‘Лабиринтът на София’ включва елементи, подобни на познатите ни от “Детектив Пиер” - книги с култов статус не само сред децата, но и креативни читатели на най-различна възраст.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР