Домът разказва кои сме ние, тук и сега

В интервюто, в което не говорим само за дизайн, ви представяме стила на живот на семейството на Гери Малкоданска и Алекс Ковачев – динамичен, смел, откровен към предизвикателствата на времето. Защото зад всеки стил стои страстта към живота и… любовта.

Елка Влаховска 23 July 2021

Снимка: Минко Минев - интериор, Лора Славова - портрети

Преди година и половина в EVA представихме дома на Гери Малкоданска, водещата на Прогнозата за времето по Nova TV и интериорния дизайнер Алекс Ковачев, съсобственик в студио Idea, спечелило престижни международни награди. По онова време малкият им син Лео, току-що проходил, ни посрещна със светлата си усмивка, както и сега в новия дом, който семейството обитава от началото на тази година.

В интервюто, в което не говорим само за дизайн, ви представяме стила на живот на семейството – динамичен, смел, откровен към предизвикателствата на времето. Защото зад всеки стил стои страстта към живота и… любовта.

Много хора използваха времето на карантината и работата от вкъщи, за да направят промени в дома. А вие решихте да направите „големия скок“ и да си купите и обзаведете нов апартамент, така ли се случи?

Алекс: Ние решихме това преди пандемията, a по време на нея „скокът“ трябваше да продължи. В предишния живяхме повече от година, там се нанесохме няколко месеца след като Лео се беше родил.

И как решихте да смените местоживеенето?

Алекс: Аз правех дизайн на апартамент на естетичен дерматолог в тази сграда. Влязох за първи път в обекта през пролетта на миналата година. От прозорците на хола се откриваше уникална гледка към Ловния парк и Борисовата градина - всичко беше свежо зелено след зимата. Сградата е много хубава и чиста, непрекъснато се полагат грижи за това. Тук видях всичко, което ми липсваше на предишното място. Там апартаментът ни беше на много добра улица, с хубаво изложение и с удобно разпределение, но сградата не беше поддържана. Проблемът на по-старите сгради в София е, че имат хубава даденост и могат да бъдат много красиви и приятни, ако им се обръща внима- ние. Но аз почти не съм виждал подобно нещо да се прави у нас. Генерален проблем на собствениците на имоти е, че никой няма намерение да инвестира в това да се поддържат общите части. Покривът например се ремонтира, когато протече. Тук видях всичко обратно на това, което не ми харесваше на предишното място. Когато дойдох да огледам как върви работата по интериора, в асансьораимаше обява, че се продават апартаменти в сградата.Така решихме да се пренесем тук.

Правил ли си конструктивни промени?

Алекс: Конструктивни - не. До нашата спалня е детската стая на Лео. Взехме малко от неговото пространство, за да разширим нашето, но нищо драстично.

Кога се нанесохте тук и как усетихте мястото?

Гери: Аз го усещам така, сякаш винаги сме си живели тук, което може би е признак, че ми харесва много. Влизаш и се чувстваш на твоето място. Свикването е единствено с местата на контактите, ключовете за осветлението и как се отварят вратите на шкафчетата. Другото е комфорт и да, свиква се доста бързо.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР