Сиво+жълто: Как да оцветим дома с цветовете на 2021?

06 July 2021

Изборът на цвят на годината вълнува много хора изкушени от модата и интериорния дизайн. През 2020 г. институтът Pantone реши, че тази година ще си имаме цели два цвята - жълт и сив.

Изборът беше обяснен от изпълнителния директор на института Pantone Леатрис Айземан. Според нея това е комбинация на цветове, която изразява едновременно сила и надежда. Предвид тежката 2020 година, която целият свят преживя – сила и надежда са нещата, от които се нуждаем най-много. „И двата цвята имат емоционален заряд. Сивият е плътен и надежден цвят, той е практичната основа. Жълтото, от друга страна, носи увереност, светлина и ентусиазъм“, казва Айземан пред списание TIME.

Заедно с Vivre ще дадем няколко идеи за включване на цветовете на 2021 година в домашния интериор, без да изтъняваме банковата си сметка. През юли водещият онлайн търговец за мебели и дизайн за дома обяви своя летен Back Friday с отстъпки до 85%.

Да си направим план

Първата стъпка е да решим какъв вид промяна искаме да направим. Приключенски настроените ще сменят цвета на стените, докато по-предпазливите ще разчитат на малки мебели или декорации.

Боядисване на стените

Обикновено, когато искаме да направим голяма промяна в интериора, започваме от стените. Стая в индустриален стил и блясък или пък стая с малки арт акценти? Почитателите на светлите тонове могат да постигнат желаната модерна атмосфера чрез внимателно подбрани аксесоари.

Индустриалният стил се постига лесно ако боядисаме стените в сиво или изберем тапет с циментова текстура. Тази промяна няма да струва скъпо, но ако промяната е прекалено драстична и сивата стая ни плаши – може да заложим на акцентна стена. Може да добавим мебели от масивно дърво и желязо, които са перфектен детайл за стая в този стил. Почитателите на бляскавите акценти, могат да добавят декорации в златно, фоторамки или свещници. Те ще стоят много красиво върху скрин или масичка за кафе.

Новите мебели

Ако боядисването не е вариант, може да сменим само някои мебели. Маса от метал, цимент или друг сив материал, може да бъде подходящ избор за централен елемент в хола. Липсва само жълтата ваза за любимите цветя! Подобна промяна може да направим и в спалнята - сива пейка и жълт килим или спално бельо в двата цвята, напълно ще променят атмосферата.

Правилните декорации

Понякога е трудно да внесем нова тенденция с малко промени и на изгодна цена. Преди да предприемем каквото и да е било, трябва да вземем предвид пространството, с което разполагаме и настроението, което искаме да постигнем.

Да започнем с малки стъпки и да сменим завесите! Текстилът се сменя най-лесно и е най-евтино. Може да сменим декоративните възглавници. Ако имаме сив диван, жълтите възглавници ще са идеален цветен акцент, който ще озари хола. Може да добавим одеяло за компания на неделните киновечерите. По този начин ще си създадем красив и уютен кът за почивка.

Играта с двата цвята изобщо не е трудна, особено ако искаме весело пространство, изпълнено с хармония. Летният Black Friday на Vivre предлага отстъпки за всички продуктови категории. Клиентите ще могат да избират дивани на цена от 308 лв., столове от 41 лв., градински стоки от 8 лв., лайфстайл и модни аксесоари за 23 лв., кухненски прибори от 6 лв., спално бельо за 45 лв. и много други.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР