Рай за подмишниците

Природата знае как да дари свежест за кожата в най-чувствителните зони на тялото ни

Люба Вангелова 12 July 2021

За мен изпотяването никога не е било на дневен ред като проблем, но, разбира се, е част от ежедневието ми. Честно казано повече ме дразни, когато се случва през пролетта и зимата, а през лятото сякаш го приемам като част от особеностите на сезона. И все пак, никой не си представя да изглежда добре с петна под мишниците. Това поставя неизбежния въпрос: ако всеки ден използваме козметичен продукт против изпотяване, какъв да бъде той?

Критериите и техният отговор

Много са изискванията, на които трябва да отговаря козметиката за всеки ден, особено тази, която се грижи за чувствителните зони на тялото, каквито са подмишниците.

От една страна съставките трябва да са чисти, да не дразнят, да успяват да контролират отделянето на пот върху кожата ефективно, да не оставят следи върху дрехите, но също и да запазват кожата свежа и лека, без да оставят усещане за запушване. Освен това лично аз бих искала да съм сигурна, че продуктът ми против изпотяване не би утежнил “дишането” и на природата. Не е лесно да попаднеш на такъв, комбиниращ всички критерии.

Лесно става обаче, ако познавате продуктите на марката Bioten - козметичен бранд, който черпи вдъхновение от силата на природата.

Пребиотиците срещу изпотяването

Сега Bioten предлага вече и продукти за контрол на изпотяването, които са изключително толерантни към кожата на подмишниците, дори и най-чувствителната, веган съвместими, с ефирен женствен аромат. Да напомня, че дезодорантите отстраняват само миризмата, причинена от изпотяването, като потискат размножаването на бактериите по кожата. Всички дезодоранти на Bioten са с включени пребиотици във формулите, което помага за баланса на микробиома в тази част на кожата по тялото ни - те помагат на полезните бактерии да елиминират лошите бактерии, като така намаляват развитието им и неприятните миризми. Всички продукти от део линиите на Bioten (спрей и рол-он) съдържат пребиотици от естествен произход. Важна подробност е, че са подходящи за нанасяне върху кожата веднага след като е била епилирана.

Аромати и екстракти

Шест са вариантите на аромати и екстракти, измежду които се затруднявам в избора, но все пак имам фаворити: Hyaluronic (освежаващ), Clay minerals (с минерали), Vitamin C (за енергия), Matcha Tea (за детокс), Quinoa Protein (с протеини) и Rose (органичен екстракт от роза).

Продуктите от рол-он линията са в стъклени опаковки. Любим за мен продукт е рол-он Rose, заради лекия аромат на роза и ефирни мускусни нотки, а е и със 100% органични естествени екстракти. Освен това е с 0% алуминиеви соли в съдържанието, като в спрей линията другият такъв вариант Quinoa Protein.

А иначе фактът, че заради тестостерона (който ускорява метаболизма им) мъжете се потят повече от жените, не трябва да ни успокоява. Винаги е по-сигурно да имаме подръка един от продуктите в део линиите на Bioten. За него или за нея даже няма значение.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР