Меган и Хари обвиниха BBC в клевета

eva.bg 11 June 2021

Снимка: Getty Images

Преди по-малко от седмица на бял свят се появи второто дете на Меган Маркъл и принц Хари – дъщеричката им Лилибет Даяна.

Много британци не одобриха избора на име за бебето, като немалко журналисти и кралски експерти изказаха позициите си по темата. BBC даже заявиха, че разполагат с информация, че херцозите на Съсекс дори не са се консултирали с кралицата за избора на име.

Причината да се говори за одобрението на кралица Елизабет II е, че  „Лилибет“ е галеното име, с което са я наричали близките й като дете. Но тъкмо тази новина от страна на BBC ядоса Меган и Хари.

Те обвиниха медията в клевета и потърсиха помощта на адвокати.

„Статията на BBC съдържа неверни неща и клевети. Принц Хари не само е разговарял със семейството си, но кралица Елизабет II е била първият човек, на когото той се е обадил и е поискал позволение за името „Лилибет Даяна“ – в чест не само на Нейно Величество, но и на майката на Хари, Даяна Спенсър. Ако кралицата не бе съгласна с това, херцозите никога нямаше да си позволят да нарекат дъщеря си така“, казват адвокатите на Меган и Хари.

Можем само да гадаем какво точно се е случило в кралското семейство, но очевидно всяко решение и всяка стъпка на Меган Маркъл и принц Хари продължават да разбунват духовете.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР