Джеф Безос ще бъде първият космически турист

Милиардерът поема на необикновено пътуване през юли. Да, бъдещето е тук!

eva.bg 09 June 2021

Снимка: Getty Images

Милиардерът Джеф Безос ще поеме на необикновено пътуване: на 20 юли основателят на Amazon ще полети в космоса. Това е първият пътнически полет на космическата станция на Безос Blue Origin.

Да, бъдещето вече е тук и можем да говорим за „космически туризъм“. Джеф сподели в своя Инстаграм профил, че винаги е искал да се впусне на това приключение:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

„От петгодишен мечтая да пътувам в космоса. И ето че на 20 юли ще изживея мечтата си. И то с най-добрия ми приятел – брат ми!“, написа той. Освен брат му Марк, в пътуването ще се включи още един късметлия, който ще бъде изтеглен на търг. Той приключва на 12 юни.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Корабът на Blue Origin е проектиран да превозва до шестима души. Ракетата New Shaperd има за цел да изведе капсула в откритото космическо пространство, като тя вече е правила това на множество тестове без пасажери. Големите прозорци на капсулата ще позволят на пътниците да се насладят на невиждана гледка. По план те трябва да останат няколко минути при нулева гравитация, преди да поемат отново към Земята.

Нямаме търпение да наблюдаваме това събитие! А избраната дата за него съвсем не е случайна. На 20 юли ще се отбележат 52 години от кацането на Apolo 11 на Луната.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР