Кралското семейство поздрави Хари и Меган

eva.bg 07 June 2021

Снимка: Instagram

Вчерапринц Хари и Меган Маркъл разкриха, че вече са щастливи родители на две деца: в петък, в болница в Санта Барбара, Калифорния, на бял свят се е появила дъщеричката им. Херцозите на Съсекс я кръстиха Лилибет Даяна. Цялото име на дъщеря им е Лилибет Даяна Маунтбатън-Уиндзор. Меган и Хари споделиха, че накратко ще я наричат Лили.

Поздравленията от кралското семейство не закъсняха. Бъкингамският дворец веднага пусна съобщение около щастливите новини: „Кралицата, принцът на Уелс, херцогинята на Корнуол и херцозите на Кеймбридж са невероятно развълнувани от новините за раждането на дъщерята на херцозите на Съсекс“, пише в изявлението.

Малко по-късно Уилям и Кейт споделиха трогателен кадър на Меган и Хари в официалния си Инстаграм профил, като написаха: „Щастливи сме да чуем за раждането на бебе Лили. Изпращаме поздрави на Меган, Хари и Арчи!“.

За втората бременност на Меган се разбра в деня на Свети Валентин тази година. Тогава херцозите на Съсекс публикуваха фотосесия в двора на дома си в Калифорния, с която съобщиха на света, че семейството им скоро ще се увеличи.

Източник от двореца споделя пред списание Marie Claire, че според кралския протокол, установен от крал Джордж V, титлите „принц и принцеса“ получават само онези деца, които имат пряка наследствена връзка в линия за трона. Според тях това е причината Арчи да не получи тази титла, както най-вероятно ще се случи и с Лилибет. Затова и всички деца на принц Уилям, наследник на трона директно след принц Чарлз, са принцове и принцеси. Но също така, според същия този протокол, когато на трона се качи принц Чарлз, децата на Меган и Хари спокойно могат да получат титлите на принц и принцеса. Те имат място в линията за наследяване на трона: С раждането на Лилибет, в момента Арчи попада на осмо място, а новородената дъщеря на Меган и Хари – на девето. Но когато Чарлз се качи на трона, според протокола, ще има много размествания в дългата линия за наследяване на трона. Ето как изглежда списъкът сега:

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР