Коуъркинг с великите майстори

Изложба на Андрей Лекарски в галерия „Оборище 5“ от 10 до 30 юни

eva.bg 03 June 2021

Ако има нещо подкупващо в работите на Андрей Лекарски, то е, че той не гледа смъртно сериозно на тях, а ни предлага една игра на въображението с предмети намерени по пътя. Тези предмети са изпаднали от каруцата на човека и само едно дете би ги събрало и би си играло с тях, като си подрежда и лъска постоянно, придавайки им нов блясък и ново звучене!“, с тези думи покойният литературен гений Йордан Радичков сякаш най-точно дефинира артистичния почерк и търсене на родения в София, но открил признание и посоки в Париж, художник Андрей Лекарски.

Актуалната му изложба „Коуъркинг с великите майстори“ се движи в характерния за автора хиперреализъм, провокиран от безкрайния му респект и вдъхновение от класиците на изобразителното изкуство.

В изложбата, която се открива на 10 юни и може да разгледате до 30 юни в галерия „Оборище 5“, са включени 25 художествени произведения.

Визуалната провокация, така характерна за платната на Андрей Лекарски, се движи в много посоки, но стабилната база осигуряват „гигантите, върху чийто рамене“ стъпва авторът.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР