Герои на EVA с номинации за „Аскеер“

eva.bg 08 May 2021

С огромно удоволствие видяхме имената на Неда Спасова, Елица Георгиева и Свежен Младенов сред номинираните за тазгодишните театрални награди „Аскеер“.

Неда Спасова, която интервюирахме за ролята й като сестра Рая в сериала „Откраднат живот“, е номинирана за ролята на Маргерита в "Няма да платим! Няма да платим!" по Дарио

Фо под режисурата на Теди Москов в театър "София".

Елица Георгиева представихме съвсем наскоро заедно с половинката й - сценографа Венелин Шурелов, в столичния им дом, артистичен и пълен с истории. Елица е печелила

наградата, сега е номинирана за костюмографията в "Бившата мис на малкия град" от Мартин Макдона – постановка на Владимир Люцканов в Младежкия театър "Николай Бинев".

А Свежен Младенов – екранният д-р Наков от „Откраднат живот“, е предложен за втория си „Аскеер“ (той вече е печелил наградата) за ролята на Чарли Гордън в "Лабиринт" от Даниел Кийс, реж. Христо Ботев Станчев в театър "Възраждане".

За цялостен принос към театралното изкуство „Аскеер 2021“ ще получат Стефан Цанев за драматургия, Красимир Спасов за режисура и актьорът Стефан Мавродиев.

Всички номинирани може да видите на Фейсбук страницата на наградите: https://www.facebook.com/AskeerAwards/. И най-важното – оттам може да изберете постановка за следващото си посещение в театъра. Все пак най-важната награда за всеки театрал е зрителският интерес и ръкоплясканията в залата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР