Бил и Мелинда Гейтс се развеждат след 27 години брак

eva.bg 04 May 2021

Снимка: getty images

Бил Гейтс обяви в своя официален акаунт в Туитър, че със съпругата му Мелинда се развеждат. Бракът им продължи 27 години.

„След много дълги размисли и още толкова вложена работа във връзката ни, двамата решихме, че е време да сложим край на брака си. През тези 27 години ние отгледахме три невероятни деца и създадохме фондация, която работи по целия свят, за да помага на хората да водят здравословен и продуктивен живот. Ние продължаваме да вярваме в тази

своя мисия, затова и ще работим заедно занапред. Но не смятаме, че можем да израстваме повече като двойка. Молим за лично пространство от името на цялото ни семейство, за да продължим новия си живот.

Бил Гейтс и Мелинда Гейтс“

Миналата година съоснователят на Microsoft се оттегли от голямата компания, отдавайки се на филантропията. Бил и Мелинда се запознават през 80-те, когато тя се присъединява към Microsoft. Общата фондация, която създават и ще продължават да ръководят заедно, се бори с болестите, неравенството и бедността по света.

Към момента, според списание Forbes, Бил Гейтс е четвърти по богатство в света, като състоянието му възлиза на 124 милиарда долара. След развода му обаче тепърва предстои разделянето на състоянието, натрупано през 27-те години брак с Мелинда. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР