Лаконична история

Британският архитект Аликзандър Уотъруърт е наложено име в Европа. Студиото му проектира пространства, които са приятни както функционално, така и естетически и в много случаи предлагат алтернатива на традиционния интериорен дизайн

Елка Влаховска 02 May 2021

Снимка: Joseph Homes

Вдъхновението идва от различни източници, но винаги с изключителното внимание към детайла. Холистичният подход включва дизайн на мебели и осветление по поръчка и включване на интересни винтидж предмети или антики.

Добрият дизайн не трябва да бъде компрометиран от технологията. Където е възможно, „хардуерът“ е скрит от погледа, както е в интериора на апартамента, намиращ се на емблематично място в Лондон – Cornwall Mews West.

Това е тихо място, скрито встрани от една от най-престижните локации в Лондон, „Градините Корнуол“ между улица Кенсингтън и Глостър Роуд, където все още са запазени калдъръмените настилки и има приятно озеленяване. Сградите на „Градините Корнуол“ в Кенсингтън са включени в списъка на националното наследство на Англия.

Cornwall Mews West е част от защитената зона „Корнуол“, като контролът на защитените територии се прилага върху всяко ново развитие в района.

Първоначално използвани като къщи за жокеите или конюшни за основните жилища в „Градините Корнуол“, основната цел на имотите сега е жилищна.

Архитектите на студиото е трябвало да отговорят на предизвикателството как, без да правят видими преустройства, забранени от закона, да създадат удобен за живеене дом. Този апартамент е на три нива – от гаража, който може да се използва за кабинет (мястото е удобно и за живот без автомобил, тъй като се намира близо до метростанция), през основната част с хол, трапезария и кухня, до трите спални и бани.

Архитектите избират лаконичен дизайн с изчистени и отчетливи линии и неутрална цветова палитра. За да не изглежда прекалено „студен“, интериорът е „стоплен“ с присъствието на много дърво, като по-голяма част от обзавеждането е с мебели по поръчка и винтидж мебели. Те имат артистично присъствие сред изчистените силуети, геометричните линии и отсъствието на ярки декоративни елементи. Лаконичната концепция за обживяване на пространството е с модерен подход, който се съобразява с историческото наследство.






ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР