За ефективна борба с целулита

Представяме ви съветите на трима експерти Емилия и Иван Василеви и Славянка Стойкова

28 April 2021

Съвременните beauty стандарти се менят толкова бързо, че докато свикнем с нещо, то вече се променя; от сочни устни, малко носле и добре изразени скули, до релефно коремче, стегнати бедра и повдигнато дупе, всяка жена се подлага на какви ли не процедури, за да отговори на очакванията на обществото що се отнася до това как трябва да изглежда.

За жалост, един от вечните врагове както на жените, така и на постоянно променящите се стандарти за красота е не кой да е а досадният ЦЕ-ЛУ-ЛИТ! Една дума, три срички, седем букви, зад които седят хиляди левове, часове и болезнени терапии и процедури, които както се оказва – нямат почти никакъв (дългосрочен) ефект.

Знаехте ли, че цели 90-95% от жените страдат или са се сблъсквали с целулита и само 10% от мъжете имат проблем с него. Звучи много нечестно! Вместо обаче да се ядосваме и да се чудим „защо на нас“, ние сме ви подготвили няколко съвета за ефективна борба с целулита, независимо от това на колко години сте и какъв е вашият начин на живот.

Целулитът е проблем, свързан с мускулните влакна под "целулитни" зони. Това се случва защото нашите т.нар. колагенови фибри са напречни, докато при мъжете са под формата на мрежа. Когато са под формата на мрежа или паяжина, както при мъжете, колагеновите фибри не позволяват на подкожната мазнина да прозира през кожата. Дали това е генетичен проблем, пред който ние сме безсилни и не можем да повлияем, или пък има и дългосрочни решения? Това ще ни разкрият тримата експерти – Емилия и Иван Василеви и Славянка Стойкова.

Тримата единодушно споделят, че за тях като експерти, целулитът е по-скоро здравословен проблем, отколкото оптичен. „Това, което трябва да ни притеснява е че заедно с целулита се появяват редица други проблеми свързани с кръвта, отичане на краката, натрупване на токсини и други. Дамите трябва да знаят, че борейки се срещу оптичния ефект от целулита, те се грижат и за здравето на своето тяло. Това се случва именно с детокс на тялото и превенция по отношение на задържане на вода и други токсини.“, споделя Славянка Стойкова, представител на Skeyndor за България – любимата козметична марка на испанското кралско семейство, както и на козметичните салони у нас!

Емилия и Иван Василеви са едни от топ треньорите за България и Европа, които предпочитат холистични методи за борбата с враг №1 на всяка жена. Те са разработили иновативен метод – Functional Bodies, който съчетава бързи и лесни упражнения, хранителен режим, масажи и хранителни добавки. „Важно е да разберем, че трябва да сме търпеливи и да дадем време на тялото си, както и че трябва да се борим с целулита отвътре навън.“, споделят Емилия и Иван Василеви.

Те споделят, че за да повлияем целулита са ни нужни различни видове 3-D скулптиращи мускула техники и мануални масажи, които да повлияят колагеновите фибри в нашето тяло и същевременно да разкъсат коварния фиброзен целулит. Такива, например, са сухото четкане, масажите с вендузи и ролки. Другия ключов фактор, обаче, е правилното хранене, хидратацията и движението. При борбата с целулита е важно да фокусираме вниманието си както върху подкожните мазнини, така и върху създаването на тази фиброзна мрежа и скулптирането на мускулите си. „За тази цел е много важно подходът към клиента да бъде индивидуален. Това включва – правилно подбран хранителен режим, масажи и тренировки.“, добавя Иван Василев. Той добавя и че когато работим по борбата с целулита в определена зона на тялото, ние не се фокусираме само върху нея, а върху цялото тяло. Емилия Василева и Славянка Стойкова единодушно добавят, че е много важно да си дадем време, за да видим ефектът. „Много често, когато дамата е в напреднала фаза и целулитът е много упорит, тя се отказва след един или два месеца, защото не вижда желания ефект. Много е важно да дадем време на тялото си, ако искаме да преборим целулита в дългосрочен план.“

Специалистите ни съветват да предприемем 5 стъпки:

  1. Хидратация;

  2. Хранителен режим;

  3. Тренировки;

  4. Масажи;

  5. Козметика.

Именно с тези 5 стъпки, те ни гарантират мека и здрава кожа. Ето и кои са съставките, за които да се оглеждаме когато избираме козметиката си за тяло, според експерта от Skeyndor.

Славянка Стойкова ни съветва да наблегенем на продуктим които имат голям процент кофеин и карнитин. „Важно е дамите да знаят, че това са продукти, които се използват сутрин, защото могат да доведат до смущение на съня.“, съветва тя.

Други активни съставки, които трябва да търсите в продуктите за борба с целулита, са различните видове микроводорасли, които възстановяват процесите на комуникация между тъканите и съответно регулират задържането на вода и лимфни течности в частите на цялото, засегнати от целулита.

Има и няколко модерни съставки, които тепърва навлизат на пазара като лотосът, който има дрениращо действие и зеленото кафе, което помага за отслабването и горенето на мазнините, както и специални дрон технологии, които отвеждат активните съставки точно там, където е необходимо. „Много е важно да подготвим кожата си преди да употребяваме каквито и да било кремове. Ако не сме отворили порите си добре то каквато и козметика да използваме, тя няма да има особен ефект. Съветвам дамите да ексфолират кожата си преди да използват каквито и да било продукти за борба с целулита. Така те ще могат да подействат в дълбочина. Добър начин за пилинг е сухото четкане, което също помага при борбата с целулита и подобрява кръвообращението.“, съветва Славянка Стойкова.

Без значение какво правим, най-добрия и дългосрочен ефект ще получим когато комбинираме масажи, тренировки, хранителен режим и подходяща за нашето тяло козметика.

Понеже знаят колко важно е за всички дами да са в прекрасна форма за следващите месеци, Skeyndor и Functional Bodies са ви подготвили специален уебинар на 11.05 от 17:30. Регистрирайте се за безплатно участие тук: https://shop.tradingbulg.com/tqlo-za-primer-free-webinar/

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР