Защо не видяхме Антъни Хопкинс на наградите BAFTA

Актьорът дори не е разбрал, че е спечелил, тъй като е бил твърде зает да рисува...

eva.bg 13 April 2021

Снимка: getty images

Антъни Хопкинс бе сред победителите във вечерта на наградите BAFTA. Актьорът получи признание за най-добър актьор за ролята му в драматичния филм „Бащата“ на френския режисьор Флориан Зелер.

Церемонията се проведе дистанционно и актьорите разбираха, че са спечелили през Zoom. Малка част от тях имаха радостта да стъпят и на червения килим на събитието, като водещите, които обявяваха победителите, бяха разделени на две локации – едните бяха в Лондон, а другите отвъд Океана.

Хопкинс обаче не се включи на живо, когато обявяваха победителя в неговата категория. Оказва се, че той даже е разбрал по-късно от семейството си, че изобщо е спечелил.

83-годишният актьор е бил твърде зает да работи върху своя нова картина в хотела си в Уелс, където сега се е изолирал, заради пандемията. Явно, когато вдъхновението го завладее, той му се отдава напълно. А и каква по-добра причина да не присъстваш на толкова престижно събитие, от това, че твориш?

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Anthony Hopkins (@anthonyhopkins)

По-късно той коментира, че все пак семейството му е гледало церемонията на живо: „Това е просто прекрасно! Не съм очаквал, че на тази възраст това ще ми се случи. Вече съм на този етап от живота си, в който мога да кажа, че тази награда е един чудесен бонус. Поздравявам и всички актьори, с които бях номиниран в категорията! Докато се бях вглъбил в рисуване, от съседната стая чух радостен вой. Реших, че гледат футболен мач“, сподели шеговито Антъни.

Във вечерта на BAFTA той стана най-възрастният актьор, спечелил награда в тази категория в историята на наградите.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Anthony Hopkins (@anthonyhopkins)

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР