Народът срещу Хилария Болдуин

На глупостта краката са къси, или как един туит разруши печелившия бизнес на семейство Болдуин

Краси Генова 17 March 2021

Поредният празничен ден в дома на семейство Болдуин – 27 декември 2020 г. Времето минава в безкрайни игри, разходки по плажовете в Ийст Хемптън и регулярни постове в профилите в Инстаграм на 37-годишната Хилария и 62-годишния Алек Болдуин.

Петте деца на звездната двойка – Леонардо, Кармен, Рафаел, Ромео и Едуардо, често са герои в постовете на родителите си и са свикнали да живеят в общественото онлайн пространство, обсипвани от хиляди последователи със сърчица, звездички и всевъзможни емотикони на радост, внимание и обич.

Няколко дни по-рано собственик на профил в Туитър с прякор Лени Дрискоу (това е името на герой в телевизионния сериал „Закон и ред“) подхвърля уж небрежно коментара: „Трябва да се признае вдъхновението и упоритостта на Хилария Болдуин да се преструва на испанка през последното десетилетие!“. После някой припомня видеото, в което Хилария се опитва да приготви в ефир традиционна испанска храна, забравя английската дума за „краставица“ и моли за помощ водещата на шоуто.

Оказа се, че съпругата на Алек Болдуин гради кариера на йога инструктор, инстаграмър и телевизионна звезда, стъпвайки върху една голяма лъжа – нейното „испанско“ минало. Родена в Бостън преди 37 години в семейството на кореняци американци като Хилъри Томас, красавицата поставя началото на новата си етническа самоличност, когато среща своята голяма любов – Алек Болдуин.

По онова време тя е йога инструктор с малко, но редовни клиенти, а той – звезда, която се опитва да позаглади имиджа си, сериозно увреден от избухливия му нрав. Саморазправя се с папараци, в телефонно обаждане до бившата си съпруга Ким Бейсинджър нарича общата им дъщеря Айрланд прасе. И насред всичките си проблеми в кафене близо до дома си в една августовска вечер на 2011 година Алек Болдуин зърва Хилария. Тя е с приятели на чаша вино след изтощителна тренировка и, улисана в разговора, не забелязва настойчивия поглед на синеокия господин на съседната маса. Когато тръгва да излиза, Хилария е пресрещната от него с молба да му даде телефона си. Тогава, по нейни твърдения, дори не разпознава филмовата звезда. Написва номера на листа със сметката и се втурва да догони приятелите си.

След седмица Алек й звъни с покана за среща. Виждат се на чаша вино в същото кафене. Пищната сватбена церемония е на 30 юни 2012-а в катедралата „Свети Патрик“ в Ню Йорк, където присъстват над 300 семейни приятели на Хилария и Алек.

Доскоро непознатото красиво момиче попада в центъра на светските издания и започва да обяснява родословното си дърво. Била наследница на испанска фамилия от Палма де Майорка, привързана към испанската култура, кулинария и традиционни празници. Кариерата й на йога инструктор тръгва стремглаво нагоре, участията й в телевизионни предавания са почти всяка седмица, а профилът й в Инстаграм набъбва с последователи всеки час – до цифрата 892 хиляди. На страниците му има по много от всичко –  постове секунди след раждането на някои от петте им деца, лични изповеди след двата аборта, които Хилария преживява тежко, семейни ваканции, безкрайни игри на четирите по-големи наследници и всички бебешки приключения на родения през октомври 2020-а Едуардо, когото у дома наричат Буда.

Семейна идилия, която се разби на малки парченца заради лъжата на Хилария за несъществуваща й испанска принадлежност. Оттогава профилът й в Инстаграм пустее откъм новини. Алек Болдуин се включи с онлайн защита на половинката си, но злото беше сторено. Още повече, и той не даде отговор на въпроса защо жена му направи това: от желание да си придаде някаква екзотика или от чиста глупост?

Случаят Хилария–Хилъри придоби такъв мащаб, че дори „Ню Йорк Таймс“ го разследва. „Винаги съм казвала, че съм родена в САЩ, но че съм живяла между САЩ и Испания, където сега живеят родителите ми. Моят език е английският, но говоря и испански, чието ниво зависи от емоционалното ми настроение“, коментира пред изданието половинката на Алек Болдуин.

Следващата лоша новина за нея е, че от издънката й пострада нивото на постъпленията в банковата й сметка, което със сигурност е влошило още повече „емоционалното й настроение“. Три от компаниите, които рекламираха срещу големи суми в Инстаграм профила й (за бебешки храни, играчки и аксесоари), прекъснаха партньорството си с нея заради „многобройните оплаквания от редовни клиенти, свързани със скандала покрай испанските корени на Хилария Болдуин“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР