360 градуса комфорт

Елка Влаховска 15 March 2021

Снимка: Асен Емилов

Представяме елегантен дом, в чийто интериор откриваме перфектна хармония между материали и текстури. Пространствата са усвоени така, че предлагат ненатрапчиво, но въздействащо на сетивата усещане за лукс. Проектът е на архитектурно-дизайнерското студио ALL in STUDIO.

Създадено през 2011 г., то освен проектирането поема и реализацията на всички проекти, по които работи. Миналата година печели  наградата за „Най-добър дизайн на резиденция“ в Лондон. Има няколко печеливши проекта на международна сцена и доста първи места на родна.

Модерният лукс отдавна е излязъл от рамките на понятието „лукс“ в консуматорския му смисъл – казва арх. Янев. – В днешно време луксът е в свободата да обитаваш широки пространства, които дават чувство за обем и безкрай. Основната концепция на всеки наш проект в основата си съдържа идеята да увеличи визуално пространствата и да придаде това чувство за обем.

Собственикът на дома е млад успешен мъж, който знае какво изисква и как да получи най-доброто. Нашата работа беше да проектираме и изградим дом, който най-добре представя неговия характер и естетическите му възгледи.“

Просторната дневна зона е комбинация между уют и спокойствие, като концепцията следва правите линии. Дизайнът внася нотка на елегантност в пространството. Сътрудничеството на материали и текстури създава усещане за изтънченост и гостоприемна среда.

Това пространство обединява зоните хол, трапезария и кухня в едно, като по много оригинален начин е разработена идеята за мини „агора“ – място, където човек може да седне с приятелите и да релаксира след напрегнат работен ден.

Обединителен център е модерната „камина“ – жив огън, който едновременно визуално разделя хола от трапезарията, но и привлича всеки, събуждайки древния атавистичен инстинкт за събиране на хората около огнището. Проектът е фокусиран не само върху концептуални аспекти на модерния начин на живот, но също така и върху детайли, които допълват цялостното усещане на пространството.  

„Плановете на резиденцията са изцяло съобразени с желанието на клиента – казва арх. Янев. – Създадохме много открито пространство, което може да обедини всички дейности на целия етаж. Интериорният дизайн умело съчетава в себе си всички функции и цветове за кухня и всекидневна. Той дава пространство и създава визуален комфорт от естествена светлина.“

Особено елегантно се вписва кухнята в дизайна на помещението, като остава почти „невидима“. В същото време е изключително функционална с всички необходими вградени уреди, както и с прецизно проектирани контейнери за съхранение. Тук подробностите са от особено значение, като е подбрана най-модерната система от чекмеджета, има многофункционална фурна, просторен хладилник и всички дребни неща, които улесняват живота. Храната обединява хората, а когато е приготвена с удоволствие и лекота, тя се превръща в преживяване.  



На второ ниво са основната спалня със собствена баня, спалнята за гости и гардеробната стая. Тук откриваме луксозен дизайн от качествени облицовки и изпълнение от висок клас, защото материалите с характер никога не губят своята привлекателност.

Комбинацията от тъкани придава мекота и уют, каквито зоната за сън трябва да осигурява. Огледалото създава визуално впечатление за олекотяване на мебелите. Неутралната цветова палитра внася допълнително усещане за комфорт и уют.  
Банята е проектирана като малък спа оазис за релакс. Защото моментите, които човек посвещава на грижата за себе си, са свързани не само със здравословните навици, но и с възможността да се превърнат в истински ритуал за възраждане на тялото и духа.   

„Банята трябва създава усещане за благополучие – казва арх. Янев. – Всичко в това помещение се подчинява на принципите за функционалност, естетика и лесна поддръжка.“

Кой казва, че гардеробната стая е предназначена само за дами? Това помещение е преди всичко изключително функционално и необходимо в модерния дом, за да поддържа ред и да предлага удобство. Нима някой би оспорил комфорта да влезеш в прецизно проектирана зона, която ти осигурява възможността да откриеш с лекота, риза, обувки, вратовръзка, колан – всичко подредено на определено за целта място?

Освен с перфектната комбинация на материали, цветове и текстури този дом осигурява невероятен комфорт и с модерните си решения за съхранение.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР