Просто Прешъс

"Чернокожите жени винаги са обичали телата си" - твърди моделът с пищни форми, наскоро сбъднала мечтата си да дефилира за Versace.

eva.bg 07 March 2021

Снимка: Луис Алберто Родригес за Vogue

В интервю за влога на Vogue  „Good MorningVogue“ моделът с пищни форми Прешъс Лий разказва за своя необикновен път в света на модата. „Винаги съм обичала модата, но никога не съм си представяла, че мога да бъда модел, защото в този свят никой не изглеждаше като мен“.

На 18-годишна възраст Прешъс решава, че иска да опита късмета си в модата. Но не както другите чернокожи момичета с по-едри форми, които рекламират основно бельо и бански. Прешъс иска дефиле, при това висша мода. Иска големите марки. Мечтае за Dolce & Gabbana, Jean Paul Gaultier, но абсолютната й мечта е Versace. И тази мечта наистина се сбъдва. Само че повече от 10 години по-късно – в дефилето с пролетната колекция на прочутата италианска марка за 2021 г. „Докато крачех по модния подиум, усещах цялата си сила! Всъщност дефилирах от името на толкова много хора по целия свят!“ – описва вълнението си моделът.

Донатела Версаче е щастлива да качи на борда на марката жена като Прешъс Лий. „Тя има правилното отношение към Versace– самоуверена е и носи дрехите по уникален начин. Освен това излъчва щастие и радост, с които заразява всички ни. Беше истинско удоволствие да работя с нея. Тук дори не става въпрос за приобщаване - става въпрос за факта, че искам модата и Versaceда могат да говорят с всички. Понякога е изненадващо дори, че се налага да казваме тези неща на глас. През 2021 г. това вече дори не би трябвало да е тема на разговор. И все пак...."

Родена е в Атланта, Джорджия (градът, в който е родена и Скарлет О´Хара от романа „Отнесени от вихъра“). Цялото й семейство има отношение към модата. Сестра й също е модел, но в „стандартната“ категория. Баща й притежава фризьорски салон, а баба й – бутик. Родителите й й винаги са й давали свобода и са й вдъхвали самоувереност. „Майка ми ме научи да обичам тялото си, но черните жени по принцип обичат телата си“ – убедена е Прешъс.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР