Хали Бери: Възрастта има много ползи. Една от тях е, че спира да ти пука!

eva.bg 04 March 2021

Снимка: instagram

Хали Бери е една от най-вдъхновяващите популярни личности. Тя живее живота си така, както иска, без обяснения и извинения.

На 54 Хали има фигура, на която могат да завидят и 20-годишните момичета. Но актрисата не отрича, че полага много усилия и време, за да бъде в такава форма. Бери е категорична, че всичко това е напълно постижимо за всеки:

„Бях диагностицирана с диабет на 19-годишна възраст. Още от този момент разбрах, че трябва да преобърна целия си начин на живот. Започнах да се храня правилно, да спортувам, за да живея пълноценен и щастлив живот. Ето как тренировките станаха основна част от ежедневието ми. Но вече не съм на 25. Тренировките изискват отдаденост и постоянство. А сега, когато пандемията и изолацията се отразяват толкова много, спортът е животоспасяващ. Медитацията и йогата намалят нивата на стреса значително. Като майка заявявам, че имам огромна нужда от това. Децата ни учат у дома, а родителите се опитват да лавират между работата и уроците на децата. Напрежението е голямо!“, сподели тя в интервю пред списание Harper’s Bazaar.

Хали се старае да се грижи за психичното си здраве, като си отделя време само за себе си, независимо от всичко. Това е време, в което чете книги, спортува, медитира и си почива. Наскоро носителката на Оскар обяви страхотната новина в Инстаграм профила си, че се включва в приложението FitOn. Там Хали ще споделя безплатно свои тренировки, които всеки може да прави у дома. „Мисля, че много от нас са отрекли спорта, защото смятат, че да бъдеш в перфектна форма е непостижима цел. Но не е така. Напълно постижимо е!“, категорична е тя.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

В интервюто пред списанието тя споделя и друг важен съвет, по отношение на това да живеем щастливо и свободно: „Дълго време ме притесняваше какво се пише за мен, в каква светлина ме представят или точно коя страна на историята се разказва в медиите. Но сега социалните мрежи ни дават възможността да представяме себе си сами пред широката публика. Трябва също и да отбележа, че възрастта има много позитиви. И един от тях е, че спира да ти пука. С годините човек просто се освобождава от старите страхове“.  

Хали винаги е призовавала жените да взимат решенията си самостоятелно, а не според очакванията от тях. Затова и преди време актрисата сподели, че не смята, че е родила твърде късно: „Човек е по-готов за родителски грижи, когато е на 40, отколкото, когато е на 20. Родителството е едно от най-сериозните неща на този свят и с него не трябва да се избързва. На 40 по-добре разбираме себе си. Постигнали сме много неща. Затова смятам, че не трябва жените да се страхуват да станат майки на тази възраст“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР